Fylla i formulär

PDF-redigeraren låter dig visa, fylla i, spara och skriva ut interaktiva formulär.

1. Om ett dokument innehåller ett formulär visas följande meddelande:

Du kan avaktivera markering av fält genom att rensa kryssrutan Markera fälten i detta meddelande.
    Om inga fält har markerats i ett PDF-formulär kan du fortfarande fylla i ett sådant formulär med hjälp av verktyget Textruta.
    Se även: Lägga till text i ett PDF-dokument.
  2. Välj värden från rullgardinslistan eller skriv in text med tangentbordet för att fylla i ett formulär.

Med ABBYY FineReader kan du också:

• Läsa in data i ett formulär
    Klicka på Redigera > Formulärdata > Ladda formulärdata från fil.... Välj *.fdf-filen som innehåller datan i dialogrutan som öppnas och klicka på Öppna. Formuläret fylls i med datan från *.fdf-filen.
  • Spara formulärdata
    Klicka på Redigera > Formulärdata > Spara formulärdata till fil.... Ange ett namn på din *.fdf-fil i dialogrutan som öppnas och klicka på Spara. Data från formuläret kommer sparas till *.fdf-filen du skapade.
  • Rensa fält i formuläret
    Klicka på Redigera > Formulärdata > Återställ formuläret. Alla fält i formuläret kommer rensas.

Om JavaScript är avaktiverat i programmets inställningar kan vissa av elementen i PDF-formulär vara otillgängliga. Till exempel kan datavalidering vara otillgänglig. Du kan aktivera JavaScript genom att klicka på Alternativ > Övrigt > Aktivera JavaScript i PDF-dokument som öppnats i PDF-redigeraren.

Se även: PDF säkerhetsegenskaper.