Inställningar för DOC(X)/RTF/ODT

Följande inställningar är tillgängliga:

Dokumentlayout

Välj lämpliga inställningar beroende på hur du planerar att använda utdatadokumentet.

1. Exakt kopia
    Bevarar formateringen från originaldokumentet. Denna inställning rekommenderas för dokument med komplex layout, t.ex. reklamhäften. Observera dock att detta alternativ begränsar möjligheten att ändra text och formatering i utdatadokumentet.
  2. Redigerbar kopia
    Skapar ett dokument där formateringen kan skilja sig något från originalet. Dokument som skapas i det här läget är lätta att redigera.
  3. Formaterad text
    Bevarar styckeindelningen, men inte objektens exakta plats på sidan och radavståndet. Texten som skapas kommer vara vänsterjusterad. Texter som löper från höger till vänster kommer att högerjusteras.
    Vertikala texter kommer bli horisontella.
  4. Enkel text
    Rensar det mesta av formateringen. Bevarar endast typsnittsstilarna om alternativet Behåll feta, kursiva och understrukna textstilar i ren text är aktiverat.

Standard pappersstorlek

Du kan välja pappersstorlek som ska användas för att spara i RTF-, DOC-, DOCX-eller ODT-format från rullgardinslistan Standard pappersstorlek.

Bildinställningar

Dokument som innehåller ett stort antal bilder kan vara mycket stora. Det går att justera kvaliteten på bilderna och storleken på den resulterande filen genom att använda alternativen i rullgardinslistan Bildinställningar. Behåll bilder.

Tips. För att ändra parametrarna för att spara bilder klickar du på Anpassad.... Ange de önskade inställningarna i dialogrutan Anpassade inställningar och klicka på OK.

Textinställningar

• Behåll sidhuvud, sidfötter och sidnummer
    Bevarar sidhuvuden, sidfötter och sidnumren i utdatadokumentet.
  • Behåll radbrytningar och bindestreck
    Bevarar det ursprungliga arrangemanget med textrader i utdatatexten.
  • Behåll radbrytningar
    Bevarar den ursprungliga sidindelningen.
  • Behåll radnummer
    Bevarar den ursprungliga radnumreringen (förekommande fall). Radnumren kommer att sparas i ett separat fält som inte ändras när du redigerar texten.
    Denna egenskap är endast tillgänglig om alternativet Redigerbar kopia har valts i rullgardinslistan Dokumentlayout.
  • Behåll text- och bakgrundsfärger
    Välj detta alternativ för att bevara typsnitts och bakgrundsfärg.
  • Behåll feta, kursiva och understrukna textstilar i ren text
    Bevarar typsnittsstiler när alternativet Enkel text har valts i rullgardinslistan Dokumentlayout.

Om du avaktiverar detekteringen av sidhuvuden, sidfötter, innehållsförteckningar, numrerade listor och fotnoter på fliken OCR i dialogrutan Alternativ (för att öppna denna dialogruta, klicka på Alternativ... på menyn Verktyg) kommer dessa element sparas som brödtext.

Osäkra tecken

Aktivera alternativet Markera osäkra tecken om du planerar att redigera dokumentet i Microsoft Word istället för panelen Text i OCR-redigeraren i ABBYY FineReader. När detta alternativ väljs kommer alla osäkra tecken markeras i Microsoft Word-dokumentet.

Tips. Du kan ändra hur färgen för osäkra tecken används på fliken Områden och text i dialogrutan Alternativ (för att öppna denna dialogruta, klicka på Alternativ... på menyn Verktyg).

Bevara metadata som författare och nyckelord

Bevarar metadata när du sparar dokumentet. Detta alternativ är aktiverat som standard.

Om du vill göra ändringar i dokumentets metadata klickar du på knappen Redigera metadata..., gör de önskade ändringarna och klickar på OK.