Rita former

PDF-redigeraren låter dig kommentera objekt som har olika former och storlekar, t.ex. utkast eller textfragment med oregelbundna former. Innan du lägger till dina kommentarer kan du rita en form runt objektet som du vill kommentera.

1. Klicka i verktygsfältet PDF-verktyg.
  2. Välj ett verktyg du vill rita med på verktygsfältet som visas nedan.
    • Bläck
      Ritar en linje när du håller ner vänster musknapp så att du kan rita vilken form som helst.
    • Linje
      Ritar en rak linje. Om du vill rita en vertikal, horisontell eller diagonal (lutad i en 45 ° vinkel) linje håller du ner Shift-tangenten.
    • Pil
      Ritar en pil. Om du vill rita en vertikal, horisontell eller diagonal (lutad i en 45 ° vinkel) linje håller du ner Shift-tangenten.
    • Rektangel
      Ritar en rektangel. Om du vill rita en kvadrat håller du ner Shift-tangenten.
    • Oval
      Ritar en oval. Om du vill rita en cirkel håller du ner Shift-tangenten.
    • Polygon
      Ritar en polygon. Klicka där du vill placera början på polygonens första hörn. Klicka på det första hörnet för att avsluta polygonen.
    • Moln
      Ritar ett moln. Klicka där du vill placera början på molnets första hörn. Klicka på det första hörnet för att avsluta molnet.
    • Polygontåg
      Ritar en linje med taggar. Klicka på sidan för att börja rita. Klicka igen när du vill rita nästa segment och dubbelklicka där du vill att den taggade linjen ska sluta.
  3. Dubbelklicka på formen när du ritat färdigt den om du vill skriva en kommentar.
    Om du använder verktyget Bläck måste du avaktivera ritverktygen innan du kan skriva en kommentar.

För att rita ett antal former med hjälp av verktyget Bläck och lägga till en kommentar i hela setet:
    • Håll ner Shift- tangenten och rita figuren. Du kan släppa musknappen, men inte Shift-tangenten förrän du ritat färdigt.
    • Avaktivera ritverktygen, dubbelklicka på någon av formerna i setet och skriv din kommentar.
  4. Ritverktygen har flera inställningar som kan ändras.

För att ändra dessa alternativ:
    • Högerklicka på en form du ritat på sidan och använd kommandona på dess snabbmeny.
    • Välj de önskade inställningarna på verktygsfältet PDF-verktyg innan du ritar en form.

För mer om att använda och redigera kommentarer, se Arbeta med andra på PDF-dokument.