Så visar och redigerar man PDF-filer

Med ABBYY FineReader kan du enkelt visa, redigera, kommentera och söka i vilken typ av PDF-filer som helst - till och med de som kommer från vanliga skannade pappersdokument, och alltså inte innehåller sök- eller redigerbar text.

Så visar man PDF-filer och lägger till kommentarer

I "Ny uppgift"-fönstret, klicka på  Öppna fliken och sedan på Öppna PDF-dokument. Det valda dokumentet kommer öppnas i PDF-redigeraren för att visas och kommentering.

Använd Sidorna, Bokmärken, Sök, och Kommentarer knappar för att navigera i dokumentet.

ABBYY FineReader innehåller följande verktyg för att kommentera:

Om du inte ser kommentarsverktygen, klicka på knappen.

Så redigerar man PDF-filer

ABBYY FineReader innehåller följande redigeringsverktyg:

Se även: Redigera text, Infoga och redigera bilder.

Så skyddar man PDF-dokument

Med ABBYY FineReader kan du:

Se även: Digitala signaturer, Så tar man bort konfidentiell information från PDF-dokument, Lösenord och behörigheter.

Så fyller man i formulär

ABBYY FineReader låter dig fylla i, spara och skriva ut interaktiva formulär.

När du öppnar en PDF-fil som innehåller ett interaktivt formulär kommer formulärfälten vara markerade så att du kan välja ett värde från rullgardinsmenyn eller fylla i information.

Om du har ett formulär som inte kan fyllas i genom att skriva i de tomma fälten kan du använda Textruta verktyget för att ange önskad information ovanpå formuläret. Se även: Så fyller man i formulär.

För mer information om hur man arbetar med PDF-filer, se Så arbetar man med PDF-dokument.