Om en streckkod inte identifieras

Streckkodsområden innehåller streckkoder. Om dokumentet innehåller en streckkod som du vill återge som en sekvens av bokstäver och siffror istället för en bild ska du markera streckkoden och ändra områdestypen till streckkod.

Streckkodstolkningen är inaktiverad som standard. För att aktivera den, klicka på Verktyg > Alternativ... för att öppna Alternativ dialogrutan, klicka på OCR fliken och välj Konvertera streckkoder till strängar alternativet.

Så här ritar och tolkar man ett streckkodsområde:

1. Rita ett område runt streckkoden i Bild eller Zoom-panelen.
  2. Högerklicka på området och klicka på Byt typ på område till > Streckkod genvägsmenyn.
  3. Kör OCR-processen.

ABBYY FineReader 14 kan läsa följande streckkodstyper:

• Code 3 of 9
  • Check Code 3 of 9
  • Code 3 of 9 without asterisk
  • Codabar
  • Code 93
  • Code 128
  • EAN 8
  • EAN 13
  • IATA 2 of 5
  • Interleaved 2 of 5
  • Check Interleaved 2 of 5
  • Matrix 2 of 5
  • Postnet
  • Industrial 2 of 5
  • UCC-128
  • UPC-A
  • UPC-E
  • PDF417
  • Aztec Code
  • Data Matrix
  • QR code
  • Patch code

Standardstreckkodstypen är Automatisk igenkänning vilket innebär att streckkodstyper bör identifieras automatiskt. Däremot kan inte alla streckkodstyper identifieras automatiskt och ibland måste man markera lämplig typ manuellt på Områdesegenskaper panelen.

ABBYY FineReader kan identifiera följande streckkodstyper automatiskt: Code 3 of 9, Code 93, Code 128, EAN 8, EAN 13, Postnet, UCC-128, UPC-E, PDF417, UPC-A, QR code.