Så skapar man Microsoft Word-dokument

I "Ny uppgift"- fönstret går det att skapa Microsoft Word-dokument från PDF-filer, bilder och filer i något av de format som stöds. Det går också att kombinera flera filer till ett enda Microsoft Word-dokument.

Så konverterar man en eller flera filer

1. Klicka på Öppna fliken och sedan på Konvertera till Microsoft Word.
  2. Välj en eller fler filer att konvertera i dialogrutan som öppnas.
  3. Ange inställningar för konverteringen. Dessa inställningar avgör utseende och egenskaper för utdatadokumentet.
    1. Behåll formateringen.
      Välj önskad inställning beroende på hur du planerar att använda utdatadokumentet:
      • Exakt kopia
        Utdatadokumentet kommer att se nästan exakt ut som originalet, dock med begränsade redigeringsmöjligheter.
      • Redigerbar kopia
        Utdatadokumentets utseende kan skilja sig från originalet, däremot kan dokumentet lätt redigeras.
      • Formaterad text
        Fonttyperna, fontstorlekarna och paragrafformateringen kommer att bevaras. Utdatatexten kommer placeras i en kolumn.
      • Enkel text
        Endast paragrafformatering kommer behållas. Utdatatexten kommer i en kolumn och en enda font kommer i hela dokumentet.
    2. OCR-språk Välj språk för ditt dokument. Se även: Tolkningsspråk.
    3. Behåll bilder Välj detta alternativ om du vill bevara bilderna i utdatadokumentet.
    4. Behåll sidhuvud, sidfötter och sidnummer Välj detta alternativ för att bevara sidhuvud, sidfötter och sidnummer.
    5. Fler alternativ... Öppnar DOC(X)/RTF/ODT- fliken i Formatinställningar dialogrutan.
  4. Lägg till eller ta bort filer vid behov.
  5. Klicka på Konvertera till Word knappen.
  6. Ange en målmapp för utdatafilerna.
    När funktionen har genomförts kommer det resulterande Microsoft Word-dokumentet att läggas i den katalog du angett.

Så kombinerar man filer

1. Klicka på Öppna fliken och sedan på Konvertera till Microsoft Word.
  2. Välj de filer du vill konvertera i dialogrutan som öppnas.
  3. Ange konverteringsinställningar.
  4. Lägg till eller ta bort filer vid behov.
  5. Arrangera filerna i önskad ordning och välj Kombinera alla filer till ett dokument alternativet.
  6. Klicka på Konvertera till Word knappen.
  7. Ange namn och destination för utdatafilen.
    När funktionen har genomförts kommer det resulterande Microsoft Word-dokumentet att läggas i den katalog du angett.