Så sparar man bilder

I ABBYY FineReader kan du spara både tolkad text och bilder på sidan, inklusive inskanningar.

Så här sparar man en eller flera bilder:

1. I Sidor panelen, välj de sidor som ska sparas.
  2. Klicka på Fil > Spara som > Sidbilder...
  3. Välj hårddisk och mapp där filen ska sparas i dialogrutan som öppnas.
  4. Välj ett bildformat som du vill spara bilden i.
    Om du vill spara flera sidor till en enda fil, välj TIFF-formatet och välj Skapa en fil för alla filer.
    Mer information finns i Bildformat som stöds.
  5. Ange ett filnamn och klicka på Spara.

Tips. När filer ska sparas i TIFF-format kan du välja bildformat och komprimeringsmetod. Bildkompring låter dig minska filstorleken. Metoderna för bildkomprimering har olika komprimeringsgrader och grader av dataförlust. Två faktorer avgör valet av komprimeringsmetod: önskad bildkvalitet och filstorlek.

ABBYY FineReader har följande komprimeringsmetoder:

• ZIP Ingen dataförlust. Denna komprimeringsalgoritm används för bilder som innehåller stora enfärgade områden. Den är t ex användbar för skärmdumpar och svartvita bilder.
  • JPEG Denna komprimeringsalgoritm används för gråa och färgade bilder, t ex foton. Denna metod ger komprimering med hög täthet, men orsakar dataförlust och leder till sämre bildkvalitet (suddiga konturer och dålig färgåtergivning).
  • CCITT Group 4 Ingen dataförlust. Denna komprimeringsalgoritm används oftast för svartvita bilder som skapats i grafikprogram, eller för inlästa bilder. CCITT Group 4 är en vanligt använd komprimeringsmetod som passar för i princip alla bilder.
  • Packbits Ingen dataförlust. Denna komprimeringsalgoritm används för svartvita inskanningar.
  • LZW Ingen dataförlust. Denna komprimeringsalgoritm används för grafisk design och gråskalebilder.

Vid sparande till PDF-fil som endast består av en bild använder programmet de parametrar som angetts i Formatinställningar > PDF fliken i Alternativ dialogrutan (klicka på Verktyg > Alternativ... för att öppna denna dialogruta).