Så sparar man e-böcker

ABBYY FineReader 14 gör det möjligt att skanna pappersböcker och konvertera dem till EPUB-, FB2- och DjVU-format. Du kommer att kunna läsa de resulterande e-böckerna på surfplattor (inklusive iPad) och på andra mobila enheter och ladda upp dem på ditt Kindle.com-konto.

Du kan också att spara e-böcker i HTML-format. Mer information finns i Så sparar man i HTML.

Så sparar man i FB2 eller EPUB

Du sparar din text i FB2 eller EPUB genom att:

• Klicka på pilen bredvid Spara som-knappen i huvudverktygsfältet och välj FB2-dokument eller EPUB-dokument. Om önskat format inte visas i listan, klicka på Spara i andra format... och välj önskat format. I annat fall kan du klicka på Fil > Spara som > FB2-dokument (eller EPUB®-dokument).

Dokumentet kommer att sparas i det format som du angett. För att ändra alternativen för att spara, klicka på Alternativ... knappen i huvuddialogrutan och välj önskade alternativ för att spara på EPUB/FB2-fliken.

För att endast spara några sidor i dokumentet går du till Sidor panelen och väljer de sidor du vill spara, och klickar sedan i genvägsmenyn på Spara som > Electronic Publication (EPUB) (eller FictionBook (FB2)).

Du kan välja ytterligare alternativ för att spara på Formatinställningar > EPUB / FB2 fliken i Alternativ dialogrutan (klicka på Verktyg > Alternativ... för att öppna denna dialogruta).

Så sparar man i DjVu

Så här sparar du din text i DjVu:

• Klicka på pilen bredvid "Spara som"-knappen i huvudverktygsfältet och välj DjVu-dokument. Om önskat format inte visas i listan, klicka på Spara i andra format... och välj önskat format i dialogrutan som öppnas. I annat fall kan du klicka på Fil > Spara som > DjVu-dokument.

Dokumentet kommer att sparas i det format som du angett. För att ändra alternativen för att spara, klicka på Alternativ... knappen i huvuddialogrutan och välj önskade alternativ för att spara på DjVu-fliken.

För att endast spara några sidor i dokumentet går du till Sidor panelen och väljer de sidor du vill spara, och klickar sedan i genvägsmenyn på Spara som > DjVu-dokument.

Du kan välja ytterligare alternativ för att spara på Formatinställningar > DjVu fliken i Alternativ dialogrutan (klicka på Verktyg > Alternativ... för att öppna denna dialogruta).