Digital signatur

PDF Editor låter dig signera dokumenten digitalt och validera alla digitala signaturer i ett dokument. En digital signatur används för att fastställa identiteten på den som signerade dokumentet. Dessutom kan en digital signatur användas för att se till att ett signerat dokument inte har ändrats.

För att signera ett dokument:

1. Gå till huvudverktygsfältet och klicka på > Lägg till digital signatur....
  2. Välj certifikatet som ska användas från Signera som. För att visa ett certifikats egenskaper väljer du certifikatet och klickar på Visa certifikat....
    Om certifikatet du vill använda inte finns i listan måste du installera det. För att installera ett certifikat högerklickar du på det i Utforskaren och väljer sedan Installera certifikat på snabbmenyn. Följ sedan instruktionerna i guiden för certifikatimport.
  3. Välj anledning till att du signerar dokumentet från rullgardinslistan Orsak eller skriv in en ny anledning.
  4. Om det krävs kan du gå in under fälten Plats och Kontakt där du anger ort där signaturen görs och dina kontaktuppgifter.
  5. Välj Lägg till egen bild i digital signatur om du vill att din signatur ska innehålla en bild. Klicka sedan på knappen Välj bild... för att bläddra till en bildfil. Bilden kommer att visas till vänster om signaturen.
  6. Klicka på Signera.
  7. Välj området där du vill placera signaturen eller klicka helt enkelt på den önskade platsen.
  8. Spara dokumentet.

En signatur innehåller information om dokumentets version vid tidpunkten då signaturen gjordes. Om du lägger till en ny signatur i ett redan undertecknat dokument kommer den signaturen som las till tidigare förbli giltig.

Visa en signaturs egenskaper i dokumentet:

• Högerklicka på signaturen och klicka på Visa signaturegenskaper... snabbmenyn eller
  • Dubbelklicka på signaturen i Digitala signaturer rutan.

När du öppnar ett PDF-dokument validerar ABBYY FineReader de digitala signaturerna i dokumentet automatiskt om det finns några. Valideringensresultaten kommer visas i panelen Digitala signaturer som också innehåller detaljerad information om signaturerna som används i dokumentet.

Radera en signatur:

• Högerklicka på signaturen och klicka på Ta bort signatur i snabbmenyn.

Du kan endast radera en signatur från ett dokument om du har det motsvarande digitala certifikatet.

Du kan lägga till mer än en digital signatur i ett dokument.