Så redigerar man tabeller

Du kanredigera tolkade tabeller i Text panelen. Följande kommandon är tillgängliga:

• Sammanfoga tabellceller
    Använd musen för att välja tabellceller som ska sammanfogas och klicka på Område > Sammanfoga tabellceller.
  • Dela tabellceller
    Klicka på en tabellcell för att dela den och sedan på Område > Dela tabellceller.
    Detta kommando kan endast användas på tabellceller som har sammanfogats tidigare.
  • Sammanfoga tabellrader
    Använd musen för att välja tabellceller som ska sammanfogas och klicka på Område > Sammanfoga tabellrader.
  • Så tar man bort cellinnehåll
    Välj den cell eller de celler vars innehåll som ska tas bort och klicka på Delete-tangenten.

Som standard visas inte tabellredigeringsverktygen i verktygsfältet. Du kan lägga till tabellredigeringsverktygen i verktygsfältet i Anpassa verktygsfält och kortkommandon dialogrutan (klicka på Visa > Verktygsfält > Anpassa... för att öppna denna dialogruta).

För detaljerade instruktioner för hur man lägger till knappar i verktygsfälten, se Verktygsfält.