Tabellen bewerken

U kunt herkende tabellen bewerken in het tekst- deelvenster. De volgende opdrachten zijn beschikbaar:

• Tabelcellen samenvoegen
    Gebruik de muis om de tabelcellen te selecteren en klik op Gebied > Tabelcellen samenvoegen.
  • Tabelcellen splitsen
    Klik op een tabelcel om te splitsen en klik op Gebied > Tabelcellen opsplitsen.
    Dit commando kan alleen worden toegepast op tabelcellen die eerder zijn samengevoegd.
  • Tabelrijen samenvoegen
    Gebruik de muis om de tabelcellen te selecteren en klik op Gebied > Tabelrijen samenvoegen.
  • Inhoud van cel verwijderen
    Selecteer de cel of de cellen waarvan u de inhoud wilt verwijderen en druk vervolgens op de Delete- toets.

Standaard worden de gereedschappen voor het bewerken van tabellen niet weergegeven op de werkbalk. U kunt de tabelbewerkingsgereedschappen toevoegen aan de werkbalk in het Pas de werkbalk en de snelkoppelingen voor het toetsenbord aanpassen dialoogvenster (klik op Weergave > Werkbalken > Aanpassen... om dit dialoogvenster te openen).

Voor meer informatie over het toevoegen van knoppen op de werkbalk, zie Werkbalken.