Beveiligingsfuncties PDF

Bepaalde PDF-documenten kunnen schade toebrengen aan uw computer.

ABBYY FineReader beschikt over een aantal functies die het werken met PDF-documenten veiliger maken. Het programma vraagt om uw toestemming als u een van de volgende mogelijk schadelijke acties wilt uitvoeren:

• Bijlagen openen
  • Op koppelingen klikken
  • Het verzenden van formulier- gegevens.

Als u de maker van het document vertrouwt, klikt u op Toestaan ; klik anders op Annuleren .

U kunt uw computer ook beschermen tegen schadelijke JavaScript-code door JavaScript in PDF-documenten uit te schakelen. Om JavaScript uit te schakelen, opent u het Opties dialoogvenster, klikt u op het Ander tabblad en verwijdert u het vinkje bij de JavaScript inschakelen in PDF-documenten die zijn geopend in de PDF-editor optie. Als u vervolgens een PDF-document met JavaScript opent, wordt de volgende melding weergegeven aan de bovenkant van het venster:

Als u het PDF-document hebt ontvangen van iemand die u vertrouwt, kunt u JavaScript inschakelen door een van de volgende opties te selecteren in de JavaScript-instellingen vervolgkeuzelijst:

• JavaScript alleen voor dit document inschakelen om JavaScript in te schakelen terwijl het huidige document is geopend.
  • JavaScript voor alle documenten inschakelen zo opent u het Opties dialoogvenster waarmee u JavaScript voor alle documenten kunt inschakelen.