ABBYY FineReader activeren

Nadat u ABBYY FineReader 14 hebt geïnstalleerd, dient u het programma te activeren om het in de volledige modus te kunnen uitvoeren. Tenzij u ABBYY FineReader 14 activeert, wordt het programma uitgevoerd in de evaluatiemodus. Hiermee kunt u het programma tijdelijk uitproberen, maar kunt u slechts een beperkt aantal pagina's opslaan.

Zo activeert u ABBYY FineReader 14:

1. In het Nieuwe taak- venster klikt u op Help > Activeren....
  2. Voer uw serienummer of laad een licentiebestand als u dit heeft.

Selecteer een van de vier activeringsopties die in de activeringswizard worden weergegeven:

• Activering via internet
    De activering wordt automatisch binnen een paar seconden uitgevoerd. Voor deze methode heeft u een werkende internetverbinding nodig.
  • Activering via de ABBYY-website
    1. Klik op de koppeling in de activeringswizard om de activeringspagina te openen.
    2. Kopieer de product-ID in de activeringswizard en plak deze in het overeenkomstige veld op de pagina.
    3. Kopieer het serienummer in de activeringswizard en plak het in het overeenkomstige veld op de pagina.
    4. Sla het licentiebestand op de harde schijf op.
    5. Klik op Volgende in de activeringswizard en geef het pad naar het licentiebestand op.
    6. Klik op Volgende.

ABBYY FineReader 14 wordt geactiveerd en wordt vanaf nu in de volledige modus uitgevoerd.

• Activeren per e-mail
    1. Het programma genereert een e-mailbericht met alle informatie die nodig is voor activering.
    2. Verstuur het e-mailbericht zonder de hoofdtekst en het onderwerp te wijzigen. U ontvangt een antwoordbericht met een licentiebestand.
    3. Sla het licentiebestand op de harde schijf op.
    4. Geef het pad op naar het licentiebestand in de activeringswizard.

ABBYY FineReader 14 wordt geactiveerd en wordt vanaf nu in de volledige modus uitgevoerd.

• Activering per e-mail vanaf een andere computer
    1. Selecteer deze activeringsmethode als u ABBYY FineReader 14 niet kunt activeren op de computer waarop het is geïnstalleerd (bijvoorbeeld als u niet beschikt over een internetverbinding of geen e-mails kunt versturen).
    2. Sla de licentiegegevens op in een tekstbestand.
    3. Maak een nieuw e-mailbericht op een computer waarop u e-mailberichten kunt verzenden. Kies 'Activeringsverzoek' in het Onderwerp- veld en FineReader-activation@abbyy.com in het Aan- veld.
    4. Kopieer de inhoud van het tekstbestand naar het e-mailbericht. Verander verder niets, zodat uw bericht automatisch kan worden verwerkt en u direct antwoord kunt ontvangen.
    5. Verstuur het bericht. U ontvangt een antwoordbericht met een licentiebestand.
    6. Sla het licentiebestand op de harde schijf op.
    7. Geef het pad op naar het licentiebestand in de activeringswizard.

ABBYY FineReader 14 wordt geactiveerd en wordt vanaf nu in de volledige modus uitgevoerd.

Na de eenmalige activering van ABBYY FineReader kunt u het programma zo vaak als u wilt installeren op dezelfde computer zonder het opnieuw te activeren. Als er echter belangrijke wijzigingen worden aangebracht in de hardwareconfiguratie van de computer, als de harde schijf is geformatteerd of als het besturingssysteem opnieuw is geïnstalleerd, moet u een licentiebestand halen en ABBYY FineReader opnieuw activeren.