Integratie met Microsoft SharePoint

Met ABBYY FineReader kunt u bestanden die zijn opgeslagen in SharePoint-documentbibliotheken openen, bewerken en opslaan.

Zo verwerkt u een PDF-document dat is opgeslagen op een Microsoft SharePoint-server:

1. Open het PDF-document in de PDF-editor van ABBYY FineReader.
  2. Check het document uit om te voorkomen dat andere gebruikers er wijzigingen in aanbrengen. Om dit te doen klikt u op Bestand > SharePoint® > Uitchecken.
    Als het document al is uitgecheckt door een andere gebruiker, slaat u een kopie van het document op uw computer op.
  3. Bewerk het PDF-document.
    Zie voor meer informatie over het werken met PDF-documenten in de PDF-editor Werken met PDF-documenten.
  4. Check het document in, zodat andere gebruikers uw aanpassingen kunnen zien. Om dit te doen klikt u op Bestand > SharePoint® > Inchecken....
    Als u de wijzigingen niet wilt opslaan op de server, klikt u op Checkout annuleren....
  5. In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteert u Versietype van het document als de versiecontrole is ingeschakeld op de server en voert u uw opmerking in.
    Selecteer de Zorg dat het document blijft uitgecheckt na inchecken in de huidige versie optie als u al uw wijzigingen wilt opslaan op de server zonder het document in te checken.
  6. Klik op Inchecken.

Om ABBYY FineReader te integreren met SharePoint op Microsoft Windows Server® 2012/2008, installeert u de Desktop Experience- component:

1. Klik op Start > Systeembeheer > Serverbeheer-.
  2. In het Serverbeheer- venster klikt u op Beheren > Rollen en functies toevoegen.
  3. Het Rollen en functies toevoegen- wordt geopend.
  4. In de Functies- sectie selecteert u het Desktop Experience- item in de Gebruikersinterfaces en infrastructuur- vervolgkeuzelijst.
  5. In het dialoogvenster dat wordt geopend, klikt u op Functies toevoegen.
  6. In het Rollen en functies toevoegen- venster klikt u op Volgende > Installeren.
  7. Nadat de component is geïnstalleerd, klikt u op Sluiten.