Afbeeldingen en PDF's openen

Met ABBYY FineReader kunt u PDF- en afbeeldingsbestanden openen in een van de ondersteunde indelingen .

Voltooi de volgende stappen om een afbeeldings- of PDF-bestand te openen:

1. Klik in de OCR-editor op de werkbalk of klik op Bestand > Afbeelding openen... .
  2. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend een of meerdere afbeeldings- of PDF-bestanden.
  3. Als u een bestand met meerdere pagina's selecteert, kunt u het paginabereik opgeven dat u wilt openen.
  4. Selecteer Afbeeldingen automatisch verwerken als ze worden toegevoegd als u de afbeelding automatisch wilt laten verwerken.

Tip. U kunt opgeven welke bewerkingen het programma op de afbeelding moet uitvoeren, bijv. welke fouten in de afbeelding moeten worden gecorrigeerd of u kunt aangeven of het document moet worden geanalyseerd en automatisch herkend. Om de bewerkingsopties voor afbeeldingen te specificeren, klikt u op de Opties... knop. Zie Opties voor bewerken afbeeldingen voor de details.

Als er al een OCR-project is geopend als u nieuwe pagina's opent, worden de geselecteerde pagina's toegevoegd aan het einde van dit project. Als er geen OCR-project is geopend, wordt er een nieuw project gemaakt met de geselecteerde pagina's.

Voor meer informatie over werken met pagina's en OCR-projecten, zie OCR-projecten .

Soms is de toegang tot PDF-bestanden beperkt door de auteurs. Het kan dan gaan om wachtwoorden, beperkingen bij het openen van het document en beperkingen bij het kopiëren van de content. Als u een dergelijk bestand wilt openen, kan ABBYY FineReader om een wachtwoord vragen.