Integratie in Windows Verkenner

ABBYY FineReader kan worden geïntegreerd in Windows Verkenner. Dit betekent dat opdrachten van ABBYY FineReader worden weergegeven als u rechtsklikt op een bestand met een van de ondersteunde indelingen. Zo kunt u PDF-documenten openen en bewerken, OCR uitvoeren op afbeeldingsbestanden, meerdere bestanden combineren tot één PDF-bestand en bestanden vergelijken.

Zo opent en verwerkt u een PDF direct vanuit Windows Verkenner:

1. Selecteer een of meerdere PDF-bestanden in Windows Verkenner.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand/de bestanden en selecteer een van de volgende opdrachten:
    • Bewerken met ABBYY FineReader 14 opent PDF-bestanden in de PDF-editor
      Zie voor meer informatie over het werken met PDF-documenten in de PDF-editor Werken met PDF-documenten.
    • Converteren met ABBYY FineReader 14 - converteert PDF-bestanden naar verschillende indelingen:
      • Converteren naar doorzoekbaar PDF-document
      • Converteren naar PDF-bestand met enkel afbeeldingen
      • Converteren naar Microsoft Word-document
      • Converteren naar Microsoft Excel-document
      • Converteren naar een andere indeling
  3. Openen in OCR Editor opent PDF-bestanden in de OCR-editor
    Zie voor meer informatie over het werken met de OCR-editor Werken met de OCR-editor.
    Als u meerdere bestanden heeft geselecteerd in Windows Verkenner, klikt u op Converteren met ABBYY FineReader 14 in het snelmenu om het Nieuwe taak- venster te openen. Zie voor meer informatie over de beschikbare conversie-instellingen PDF-bestanden maken, Microsoft Word-documenten maken, Microsoft Excel-documenten maken en Andere indelingen.
    • Vergelijken met... opent PDF-bestanden in ABBYY Documenten vergelijken.
      Zie voor meer informatie over het vergelijken van bestanden ABBYY Documenten vergelijken.
    • Combineren tot één PDF... combineert meerdere bestanden tot één PDF.
    • Documenten vergelijken... vergelijkt twee versies van hetzelfde bestand.

Zo verwerkt u bestanden met bewerkbare indelingen direct vanuit Windows Verkenner:

1. Selecteer in Windows Verkenner een of meer bestanden in bewerkbare indelingen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand/de bestanden en selecteer een van de volgende opdrachten:
    • Converteren naar PDF... converteert bestanden naar PDF.
      Bij het maken van PDF-documenten van Microsoft Word-, Microsoft Excel- en Microsoft PowerPoint-bestanden zorgt ABBYY FineReader ervoor dat de structuur van het oorspronkelijke document, de bladwijzers en de koppelingen behouden blijven.
    • Converteren naar PDF en verzenden... converteert bestanden naar PDF en voegt ze als bijlage toe aan een e-mailbericht.
    • Vergelijken met... opent bestanden in ABBYY Documenten vergelijken.
    • Combineren tot één PDF... combineert meerdere bestanden tot één PDF.
    • Documenten vergelijken... vergelijkt twee versies van hetzelfde bestand.

Zo verwerkt u afbeeldingsbestanden direct vanuit Windows Verkenner:

1. Selecteer een of meerdere afbeeldingsbestanden in Windows Verkenner.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand/de bestanden en selecteer een van de volgende opdrachten:
    • Converteren met ABBYY FineReader 14 converteert afbeeldingsbestanden naar verschillende indelingen:
      • Converteren naar doorzoekbaar PDF-document
      • Converteren naar PDF-bestand met enkel afbeeldingen
      • Converteren naar Microsoft Word-document
      • Converteren naar Microsoft Excel-document
      • Converteren naar een andere indeling
    • Openen in OCR Editor opent afbeeldingsbestanden in de OCR-editor
    • Combineren tot één PDF... combineert meerdere bestanden tot één PDF.
    • Vergelijken met... opent afbeeldingsbestanden in ABBYY Documenten vergelijken.

Welke opdrachten daadwerkelijk beschikbaar zijn in het snelmenu van Windows Verkenner hangt af van het aantal geselecteerde bestanden en hun indelingen.

Als u de bestanden van ABBYY FineReader niet ziet in het snelmenu van Windows Verkenner...