PDF's weergeven en bewerken

Met ABBYY FineReader kunt u eenvoudig alle soorten PDF's weergeven, bewerken, er opmerkingen in plaatsen en erin zoeken, zelfs als u deze hebt verkregen door eenvoudigweg een papieren document te scannen en deze dus geen doorzoekbare of bewerkbare tekst bevatten.

PDF's weergeven en uw opmerkingen toevoegen

In het nieuwe taak- venster, klik op het  Openen tabblad en klik vervolgens op PDF-document openen. Het geselecteerde document wordt geopend in de PDF-editor voor weergave en opmerkingen.

Gebruik de Pagina's, Bladwijzers, Zoeken, Opmerkingen knoppen om in het document te navigeren.

ABBYY FineReader biedt de volgende hulpmiddelen voor opmerkingen en notities:

Als u deze hulpmiddelen niet ziet, klikt u op de knop.

PDF's bewerken

ABBYY FineReader biedt de volgende hulpmiddelen voor bewerken:

Zie ook: Tekst bewerken, Illustraties invoegen en bewerken.

PDF-documenten beschermen

ABBYY FineReader bevat de volgende functies:

Zie ook: Digitale handtekeningen, Vertrouwelijke informatie uit PDF-documenten verwijderen, Wachtwoorden en machtigingen.

Formulieren invullen

ABBYY FineReader maakt het u mogelijk interactieve formulieren in te vullen, op te slaan en af te drukken.

Als u een PDF opent met een interactief formulier, worden de formuliervelden gemarkeerd. U wordt gevraagd om een waarde te selecteren in de vervolgkeuzelijst of informatie te typen.

Als u een formulier tegenkomt dat niet kan worden ingevuld door tekst in lege velden te typen, gebruikt u het Tekstkader gereedschap om de benodigde informatie te typen in het formulier. Zie ook: Formulieren invullen.

Voor meer informatie over werken met PDF's, zie Werken met PDF-documenten.