De grootte van uw PDF-documenten verkleinen

PDF-documenten die pagina-afbeeldingen of veel illustraties bevatten, kunnen erg groot zijn. Met de PDF-editor kunt u de bestandsgrootte van dit soort documenten verkleinen.

1. Klik op Bestand > Bestandsformaat verkleinen... .
  2. In het dialoogvenster dat nu wordt geopend, zijn de volgende opties beschikbaar:
  • Afbeeldingskwaliteit - Selecteer deze optie als u de grootte van het bestand wilt verkleinen door de kwaliteit van de afbeeldingen in het document te verlagen.
  • MRC-compressie gebruiken (specificeer hieronder de OCR-talen) - Selecteer deze optie als u MRC-compressie wilt toepassen op herkende pagina's. Dit zorgt ervoor dat het bestand aanzienlijk kleiner wordt, terwijl de beeldkwaliteit van de afbeeldingen behouden blijft.
  • OCR-talen - Zorg ervoor dat u de juiste OCR-talen instelt.
  1. Klik op Toepassen .

Het gecomprimeerde PDF-document wordt geopend in een nieuw venster.