Als een barcode niet wordt herkend

Barcodegebieden bevatten barcodes. Als uw document een barcode bevat waarvan u wilt dat die wordt weergegeven in de vorm van een reeks letters en cijfers in plaats als een afbeelding, dan selecteert u de betreffende barcode en wijzigt u het gebiedstype in Barcode.

Barcodeherkenning is standaard uitgeschakeld. Om het in te schakelen, klikt u op Gereedschappen > Opties... voor openen van het Opties dialoogvenster, klikt u op het OCR tabblad en selecteert u de Barcodes omzetten in tekenreeksen optie.

Ga als volgt te werk om een barcodegebied te tekenen en te herkennen:

1. Teken een gebied om een barcode heen in het Afbeelding- of IIn-/uitzoomen- deelvenster.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gebied en klik op Gebiedstype wijzigen naar > Barcode in het contextmenu.
  3. Voer het OCR-proces uit.

ABBYY FineReader 14 kan de volgende soorten barcodes lezen:

• Code 3 of 9
  • Check Code 3 of 9
  • Code 3 of 9 without asterisk
  • Codabar
  • Code 93
  • Code 128
  • EAN 8
  • EAN 13
  • IATA 2 of 5
  • Interleaved 2 of 5
  • Check Interleaved 2 of 5
  • Matrix 2 of 5
  • Postnet
  • Industrial 2 of 5
  • UCC-128
  • UPC-A
  • UPC-E
  • PDF417
  • Aztec Code
  • Data Matrix
  • QR code
  • Patch code

Het standaard barcodetype is Autodetectie, wat betekent dat barcodetypen automatisch worden herkend. Niet alle barcodetypen kunnen echter automatisch worden herkend. Soms moet u het gewenste type handmatig selecteren in het Gebiedseigenschappen deelvenster.

ABBYY FineReader kan de volgende barcodetypen automatisch herkennen: Code 3 of 9, Code 93, Code 128, EAN 8, EAN 13, Postnet, UCC-128, UPC-E, PDF417, UPC-A, QR code.