Als uw tekst te veel specialistische of zeldzame termen bevat

ABBYY FineReader 14 vergelijkt woorden met zijn interne woordenboek. Als de tekst die u wilt herkennen veel specialistische termen, afkortingen en namen bevat, kunt u de nauwkeurigheid van de herkenning verbeteren door deze toe te voegen aan het woordenboek.

1. In het menu Extra kiest u Woordenboeken bekijken...
  2. In het dialoogvenster Gebruikerswoordenboeken selecteert u de gewenste taal en klikt u op Weergave....
  3. Het dialoogvenster Woordenboek wordt geopend. Typ een woord in dit dialoogvenster en klik op Woord toevoegen of selecteer een woord en klik op Verwijderen.

Indien het woord dat u wilt toevoegen al in het woordenboek staat, krijgt u hier een melding van.

U kunt gebruikerswoordenboeken importeren die zijn gemaakt met eerdere versies van ABBYY FineReader (de versies 9.0, 10, 11 en 12 worden ondersteund).

1. In het menu Extra kiest u Woordenboeken bekijken...
  2. In het dialoogvenster Gebruikerswoordenboeken selecteert u de gewenste taal en klikt u op Weergave....
  3. Het dialoogvenster Woordenboek wordt geopend. Klik in dit dialoogvenster op de knop Importeren... en selecteer het woordenboekbestand dat u wilt importeren (het dient de extensie *.pmd, *.txt of *.dic te hebben).