Vertrouwelijke informatie uit PDF-documenten verwijderen

Met de PDF-editor kunt u vertrouwelijke informatie uit PDF-documenten verwijderen voordat u ze publiceert. Zowel tekst als illustraties kunnen worden geredigeerd.

1. In de PDF-gereedschappen- werkbalk klikt u op of klikt u op de pijl naast dit gereedschap en selecteert u Redactiemodus.
  2. Als u de kleur van de rechthoeken op geredigeerde tekst wilt wijzigen, klikt u op een van de zeven kleurvakken op de werkbalk of klikt u op de pijl en selecteert u een andere kleur in het palet. Voor nog meer kleuren klikt u op Meer kleuren....
  3. Selecteer de tekst en/of de illustraties die u wilt verwijderen.

Hierdoor wordt de geselecteerde inhoud verwijderd uit het document en worden alle vermeldingen bedekt met de door u gekozen kleur.

Met ABBYY FineReader kunt u ook de Zoeken- functie gebruiken om vertrouwelijke informatie te verwijderen.

1. Open het Zoeken deelvenster.
  2. Voer de tekst in om te zoeken.
  3. Selecteer de vermeldingen die u wilt redigeren.
  4. Klik op de knop.

De geselecteerde tekst wordt bedekt in het document en vervangen door asterisken in objecten die niet worden weergegeven in de hoofdtekst van het document (dus opmerkingen, bladwijzers en metadata).

U kunt objecten en gegevens verwijderen die niet voorkomen in de hoofdtekst van uw document (bijvoorbeeld opmerkingen, aantekeningen, bladwijzers, bijlagen, metadata, etc.):

1. Klik op de pijl naast de knop en selecteer Objecten en gegevens verwijderen....
  2. Selecteer de objecten en gegevens die u wilt verwijderen in het dialoogvenster dat verschijnt en klik op Toepassen.