Jämföra dokument

För att jämföra två versioner av ett dokument följer du dessa steg:

1. Starta ABBYY Jämför dokument.
    Se även: Starta ABBYY Jämför dokument.
  2. Öppna dokumenten i ABBYY Jämför dokument. Dokumenten måste vara i något av de stödda formaten.
    För att öppna ett dokument gör du något av följande:
    • Dra och släpp ett dokument till någon av de två displayområdena.
    • Klicka var som helst på ett displayområde och bläddra till filplatsen.
    • Klicka på på verktygsfältet för displayområdet och bläddra till det önskade dokumentet.
    • Klicka på något av displayområdena och klicka sedan på Fil > Öppna dokument....
      Du kan växla mellan displayområden genom att trycka på Ctrl+Tab eller Alt+1/Alt+2.
    • ABBYY Jämför dokument kommer ihåg senast jämförda dokumentpar.
    • För att öppna något av de senast jämförda dokumenten väljer du det i rullgardinslistan längst upp i displayområdet.
    • För att öppna ett nyligen jämfört dokumentpar klickar du på Fil > Senaste jämförelserna och väljer ett dokumentpar från listan.
      Du kan också öppna ett nyligen jämfört dokumentpar från fönstret Ny uppgift. Klicka på flikenJämför och välj sedan ett dokumentpar under Senaste jämförelserna.
  3. Välj språket för dokumenten från listan på fliken JÄMFÖR.
  4. Klicka på Jämför i fliken JÄMFÖR på panelen längst till höger eller klicka på kommandot Jämför dokument på menyn Jämför.
    Ett fönster med en förloppsindikator, jämförelsetips och varningar visas.
  5. Granska de detekterade skillnaderna. Du kan:
    • Visa en lista med skillnader på fliken SKILLNADER på panelen längst till höger eller
    • Visa skillnaderna markerade i dokumenten.
  6. Spara resultaten från jämförelsen. Det finns två sätt att göra detta:
    • Spara en annoterad PDF-fil med skillnader i kommentarerna. För att göra detta klickar du på knappen i området av dokumentet du vill spara. Dokumentet kommer sparas som en PDF-fil med alla skillnader i förhållande till det andra dokumentet markerade och kommenterade.
    • Spara ett Microsoft Word-dokument som innehåller en lista på alla skillnader mellan dokumenten. För att göra detta klickar du på knappen på fliken SKILLNADER på panelen längst till höger.

Se även: Visa resultat från jämförelser, Spara resultat från jämförelser.