Integrering med Microsoft PowerPoint

Download

Tack vare integreringen med Microsoft PowerPoint är det lätt att skapa PDF-dokument från PowerPoint-presentationer direkt i PowerPoint.

Så använder man PowerPoint-presentationer för att skapa PDF-dokument.

Gör så här för att skapa och spara PDF-dokument:

1. Skapa eller öppna önskad presentation i Microsoft PowerPoint.
  2. I verktygsfältet ABBYY FineReader PDF 15, klicka på Skapa PDF.
  3. Gör följande i dialogrutan som visas:
    1. Ange namn och katalog för det PDF-dokument som ska skapas.
    2. Välj Öppna dokument om du behöver öppna det dokument som ska skapas i ett PDF-verktyg.
    3. Klicka på Spara.

Vid behov, ange antalet bildspel som ska användas för att skapa din PDF-fil. För att göra det, klicka på Inställningar i verktygsfältet och välj ABBYY FineReader PDF 15 Begär sidspecificering i dialogrutan som visas. Om detta alternativ väljs kommer en dialogruta att visas där det går att välja sidor varje gång ett nytt PDF-dokument skapas. Det går också att ange andra inställningar för PDF-generering.

Detta sparar det PDF-dokument som ska skapas i angiven katalog och öppnar det i ett PDF-verktyg om detta alternativ har angetts.

PDF-genereringsinställningar för PowerPoint-presentationer

Dialogrutan innehåller följande inställningsgrupper:

• Konvertera talaranteckningar
    Välj detta alternativ för att spara författarens kommentarer.
  • Inkludera dolda bilder
    Välj detta alternativ för att automatiskt spara gömda bildspel när PDF-dokument skapas.
  • Skapa PDF/A
    Välj detta alternativ för att skapa ett PDF/A-kompatibelt dokument. Välj önskad PDF/A-typ i rullistan till höger.
  • Skapa PDF/UA
    Välj detta alternativ för att skapa ett PDF/UA-kompatibelt dokument. Utseendet i ett sådant dokument kan skilja sig från originaldokumentet.
  • Skydda dokument med lösenord
    Välj detta alternativ om du behöver ange lösenord för att skydda dina PDF-dokument från obehörig visning, utskrift och redigering. Klicka därefter på Inställningar... och ange önskade säkerhetsparametrar i dialogrutan som visas.
  • Skapa PDF-taggar
    PDF-taggar skapas också när PDF-dokument genereras.
    Förutom text och bilder kan filer också innehålla viss information om dokumentet, som logisk struktur, illustrationer och tabeller. Denna information lagras i PDF-taggar som gör att det går att visa PDF-dokumentet på skärmar med olika storlek, t.ex. handhållna enheter.
  • Tillämpa på följande bilder
    Angivna bildspel används när PDF-dokument skapas.
    • Alla
      Om detta alternativ väljs kommer alla bildspel att användas för att skapa PDF-dokumentet.
    • Begär sidspecificering
      En dialogruta med sidval visas varje gång ett nytt PDF-dokument skapas.
      AlternativetBegär sidspecificering går endast att välja när alternativet Konvertera talaranteckningar inte är valt.