Så skapar man PDF-dokument från Word-dokument

Download

Så använder man Word-dokument för att skapa PDF-dokument

Gör så här för att spara PDF-dokument:

1. Skapa eller öppna önskat Word-dokument i Microsoft Word.
  2. I verktygsfältet ABBYY FineReader PDF 15, klicka på Skapa PDF.
  3. Gör följande i dialogrutan som öppnas:
    1. Ange namn och katalog för det PDF-dokument som ska skapas.
    2. Välj Öppna dokument om du behöver öppna det dokument som ska skapas i ett PDF-verktyg.
    3. Klicka på Spara.

Vid behov, klicka på Inställningar i ABBYY FineReader PDF 15 verktygsfältet och ange inställningar för PDF-genereringen..

Detta sparar ditt befintliga Word-dokument som PDF-dokument med angivna inställningar.

Så använder man Word-dokument för att skapa PDF-dokument och skicka via e-post.

Gör så här för att skapa ett PDF-dokument och skicka via e-post:

1. Skapa eller öppna önskat Word-dokument i Microsoft Word.
  2. I verktygsfältet ABBYY FineReader PDF 15, klicka på Skapa PDF och skicka via e-post.

På så sätt bifogas PDF-filen i ett nytt tomt e-postmeddelande.

Vid behov går det att ange ett intervall för de sidor som ska användas för att skapa PDF-dokumentet. För att göra detta, klicka på Inställningar i verktygsfältet ABBYY FineReader PDF 15 och välj Begär sidspecificering i dialogrutan som visas. Om detta alternativ väljs kommer en dialogruta att visas där det går att välja sidor varje gång ett nytt PDF-dokument skapas. Det går också att ange andra inställningar för PDF-generering.

PDF-genereringsinställningar för Word-dokument

Dialogrutan innehåller följande inställningsgrupper:

• Skapa PDF/A
    Välj detta alternativ för att skapa ett PDF/A-kompatibelt dokument. Välj önskad PDF/A-typ i rullistan till höger.
  • Skapa PDF/UA
    Välj detta alternativ för att skapa ett PDF/UA-kompatibelt dokument. Utseendet i ett sådant dokument kan skilja sig från originaldokumentet.
  • Skydda dokument med lösenord
    Välj detta alternativ om du behöver ange lösenord för att skydda dina PDF-dokument från obehörig visning, utskrift och redigering. Klicka därefter på Inställningar... och ange önskade säkerhetsparametrar i dialogrutan som visas.
  • Skapa PDF-taggar
    PDF-taggar skapas också när PDF-dokument genereras.
    Förutom text och bilder kan filer också innehålla viss information om dokumentet, som logisk struktur, illustrationer och tabeller. Denna information lagras i PDF-taggar som gör att det går att visa PDF-dokumentet på skärmar med olika storlek, t ex handhållna enheter.
  • Skapa bokmärken från rubriker
    En innehållsförteckning baserat på dokumentets struktur skapas även när PDF-dokument genereras.
  • Tillämpa på sidor
    Angivna sidor används när PDF-dokument skapas.
    • Alla
      Om detta alternativ väljs kommer alla sidor att användas för att skapa PDF-dokumentet.
    • Begär sidspecificering
      En dialogruta där det går att välja sidor visas varje gång ett nytt PDF-dokument skapas.