Integratie met Microsoft SharePoint

Met ABBYY FineReader kunt u bestanden die zijn opgeslagen in SharePoint-documentbibliotheken openen, bewerken en opslaan.

Zo verwerkt u een PDF-document dat is opgeslagen op een Microsoft SharePoint-server:

1. Gebruik de ABBYY FineReader PDF-editor om het PDF-document dat is opgeslagen op de Microsoft SharePoint-server te openen.
  2. 'Check het document uit' om te voorkomen dat andere gebruikers er wijzigingen in aanbrengen:
    • Klik op de knop Uitchecken in het bericht dat verschijnt in het bovenste deel van het scherm,

• U kunt ook klikken op Bestand > SharePoint® > Uitchecken.

Als het document al is uitgecheckt door een andere gebruiker, slaat u een kopie van het document op uw computer op.
  3. Bewerk het PDF-document.
    Zie voor meer informatie over het werken met PDF-documenten in de PDF-editor Werken met PDF-documenten.
  4. Check het document in, zodat andere gebruikers uw aanpassingen kunnen zien. Om dit te doen klikt u op Bestand > SharePoint® > Inchecken....
    Als u de wijzigingen niet wilt opslaan op de server, klikt u op Checkout annuleren....
  5. In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteert u Versietype van het document als de versiecontrole is ingeschakeld op de server en voert u uw opmerking in.
    Selecteer de Zorg dat het document blijft uitgecheckt na inchecken in de huidige versie optie als u al uw wijzigingen wilt opslaan op de server zonder het document in te checken.
  6. Klik op Inchecken.

Opmerking. Als u de OneDrive-cloudopslag gebruikt, kunt u documenten die daar zijn opgeslagen niet uitchecken. De OneDrive-client maakt kopieën van lokale bestanden op uw computer en synchroniseert deze met de server. In dit geval worden PDF-documenten beschouwd als reguliere documenten.