Vertrouwelijke informatie uit PDF-documenten verwijderen

Met de PDF-editor kunt u vertrouwelijke informatie uit PDF-documenten verwijderen voordat u ze publiceert. Zowel tekst als illustraties kunnen worden geredigeerd.

1. In de PDF-gereedschappen- werkbalk klikt u op of klikt u op de pijl naast dit gereedschap en selecteert u Redactiemodus.
  2. Als u de kleur van de rechthoeken op geredigeerde tekst wilt wijzigen, klikt u op een van de zeven kleurvakken op de werkbalk of klikt u op de pijl en selecteert u een andere kleur in het palet. Voor nog meer kleuren klikt u op Meer kleuren....
  3. Selecteer de tekst en/of de illustraties die u wilt verwijderen.

Hierdoor wordt de geselecteerde inhoud verwijderd uit het document en worden alle vermeldingen bedekt met de door u gekozen kleur.

U kunt objecten en gegevens verwijderen die niet voorkomen in de hoofdtekst van uw document (bijvoorbeeld opmerkingen, aantekeningen, bladwijzers, bijlagen, metadata, etc.):

1. Klik op de pijl naast de knop en selecteer Objecten en gegevens verwijderen....
  2. Selecteer de objecten en gegevens die u wilt verwijderen in het dialoogvenster dat verschijnt en klik op Toepassen.

Met ABBYY FineReader kunt u ook de Zoeken- functie gebruiken om vertrouwelijke informatie te verwijderen. Zie ook: Zoeken en bewerken.