Pagina-afbeeldingen verbeteren

Download

De PDF-editor kan de kwaliteit verbeteren van PDF-documenten die van afbeeldingsbestanden zijn gemaakt. Afhankelijk van het type afbeelding dat is ingevoerd, selecteert het programma de juiste algoritmen voor beeldverbetering. Naast de automatische beeldverbetering kan de PDF-editor de stand en scheefheid van pagina's, vervormde tekstregels en andere gebreken corrigeren. Dankzij de ABBYY PreciseScan-technologie zien tekens er bovendien beter uit.

U kunt de opties voor verbetering instellen in het Afbeeldingsverbetering dialoogvenster (klik op Bewerken > Pagina-afbeeldingen verbeteren... om dit dialoogvenster te openen).

• Paginastand corrigeren Selecteer deze optie als u wilt dat het programma automatisch de paginastand detecteert en corrigeert.
    Voor het beste resultaat moet een pagina de standaard stand hebben, dus met horizontale tekstregels en een leesvolgorde van boven naar beneden. Anders wordt het document mogelijk niet goed herkend.
  • Afbeeldingen rechtzetten en afbeeldingsresolutie corrigeren Selecteer deze optie als u wilt dat het programma een aantal routines voor het verwerken van afbeeldingen uitvoert.
    Afhankelijk van het type invoerbestand selecteert het programma de juiste beeldcorrecties, zoals het corrigeren van scheefheid en trapeziumvervorming of het aanpassen van de afbeeldingsresolutie.
    Deze bewerking kan enige tijd in beslag nemen.
  • ABBYY PreciseScan toepassen voor mooie tekens op afbeeldingen Selecteer deze optie als u ABBYY PreciseScan-technologie wilt gebruiken, zodat tekens er minder gepixeleerd uitzien bij het inzoomen.

Zorg ervoor dat u de juiste OCR-talen instelt. Zie ook: Functies van het document vaststellen voorafgaand aan OCR.