Geavanceerde conversie

Download

ABBYY FineReader bevat een OCR-editor met geavanceerde OCR- en conversiefuncties. Met de OCR-editor kunt u herkende gebieden controleren en herkende tekst verifiëren, afbeeldingen voorbewerken om de OCR-nauwkeurigheid te verbeteren, en nog veel meer.

De OCR-editor biedt ook krachtige functies voor fijnafstemming van OCR en conversie voor de best mogelijke resultaten. U kunt bijvoorbeeld herkenningsgebieden bewerken, herkende tekst controleren, en ABBYY FineReader trainen om niet-standaard tekens en lettertypen te herkennen.

1. Er zijn verschillende manieren om de OCR-editor te openen:
    • Open het Nieuwe taak venster door te klikken op Bestand > nieuwe taak-, selecteer het Openen tabblad en klik op de Openen in OCR Editor taak.
    • Open het Nieuwe taak venster en klik op Gereedschappen > OCR Editor.
    • Open het Nieuwe taak venster en klik op Bestand > Openen in OCR-editor....
  2. In het Afbeelding openen dialoogvenster, selecteert u de bestanden die u wilt openen.
    Als u de standaardinstellingen gebruikt, analyseert en herkent ABBYY FineReader automatisch de bestanden die u hebt geopend. U kunt deze instellingen wijzigen op het Afbeelding verwerken tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).
  3. Nadat u een document hebt geopend, wordt de afbeelding ervan weergegeven in het afbeeldings- deelvenster en de tekst, illustratie, tabel en streepjescodegebieden worden gemarkeerd op de afbeelding. Controleer de gebieden die juist zijn gedetecteerd en

bewerk deze zo nodig.

1. Als u wijzigingen hebt aangebracht aan gebieden, klikt u op de Herkennen knop op de hoofdwerkbalk om het document opnieuw te herkennen.
  2. Controleer de herkende tekst in het tekst- deelvenster en corrigeer zo nodig.
  3. Sla het herkende document op. U kunt de indeling waarin u uw document wilt opslaan selecteren in de vervolgkeuzelijst van de Opslaan/Verzenden- knop op de hoofdwerkbalk (klik op de pijl naast de knop om de vervolgkeuzelijst te openen).

Voor meer informatie over de OCR-editor en de kenmerken ervan, zie Werken met de OCR-editor.