Sådan gemmer du i PDF/A

PDF Editoren giver dig mulighed for at gemme dokumenter i PDF/A, et format beregnet til langtidsopbevaring.

PDF/A-dokumenter indeholder alle de oplysninger, der kræves for deres korrekte visning:

• Alle skrifttyper er indlejret i dokumentet (med undtagelse af ikke-synlig tekst).
  • Kun integrerbare skrifttyper bruges.
  • Farver vises korrekt uanset enheden.
  • Metadataene der bruges i dokumentet overholder de gældende standarder.

Følgende er ikke understøttet:

• audio, video og 3D-objekter
  • scripts
  • kryptering
  • links til eksternt indhold
  • ophavsretligt beskyttet indhold (f.eks. LZW).

Sådan gemmes et PDF-dokument i PDF/A:

1. Klik Fil > Gem Som > PDF-dokument.... Alternativt, klik på knappen på hovedværktøjslinjen og derefter klikke PDF-dokument....
  2. Angiv et navn og en placering for dokumentet i dialogboksen, der åbnes.
  3. Vælg Opret PDF/A og vælg derefter en PDF/A version fra rullelisten.
  4. Klik Gem.

Du kan oprette PDF/A-kompatible dokumenter fra forskellige formater. Se også: Oprette PDF-dokumenter.

PDF/A-versioner

PDF/A-1

PDF/A-2 PDF/A-3
B, A B, A, U B, A, U
  • 2005: PDF/A-1 er baseret på PDF 1.4 og understøtter følgende funktioner:
    • A – adgang – supplerende dokumentkrav (koder)
    • B – grundlæggende – grundlæggende kompatibilitetsniveau

ISO 19005-1:2005 (Cor 1: 2007, Cor 2: 2011).

• 2011: PDF/A-2 er baseret på PDF 1.7 og understøtter yderligere funktioner:
    • U - Unicode
    • JPEG2000-komprimering
    • gennemsigtighed
    • PDF/A vedhæftede filer
    • digitale signaturer

ISO 19005-2:2011.

• 2012: PDF/A-3 understøtter flere funktioner:
    • vedhæftede filer i alle formater

ISO 19005-3:2012.

02.11.2018 16:19:14

Please leave your feedback about this article

Usage of Cookies. In order to optimize the website functionality and improve your online experience ABBYY uses cookies. You agree to the usage of cookies when you continue using this site. Further details can be found in our Privacy Notice.