Sådan gemmer du i PDF/A

PDF Editoren giver dig mulighed for at gemme dokumenter i PDF/A, et format beregnet til langtidsopbevaring.

PDF/A-dokumenter indeholder alle de oplysninger, der kræves for deres korrekte visning:

• Alle skrifttyper er indlejret i dokumentet (med undtagelse af ikke-synlig tekst).
  • Kun integrerbare skrifttyper bruges.
  • Farver vises korrekt uanset enheden.
  • Metadataene der bruges i dokumentet overholder de gældende standarder.

Følgende er ikke understøttet:

• audio, video og 3D-objekter
  • scripts
  • kryptering
  • links til eksternt indhold
  • ophavsretligt beskyttet indhold (f.eks. LZW).

Sådan gemmes et PDF-dokument i PDF/A:

1. Klik Fil > Gem Som > PDF-dokument.... Alternativt, klik på knappen på hovedværktøjslinjen og derefter klikke PDF-dokument....
  2. Angiv et navn og en placering for dokumentet i dialogboksen, der åbnes.
  3. Vælg Opret PDF/A og vælg derefter en PDF/A version fra rullelisten.
  4. Klik Gem.

Du kan oprette PDF/A-kompatible dokumenter fra forskellige formater. Se også: Oprette PDF-dokumenter.

PDF/A-versioner

PDF/A-1

PDF/A-2 PDF/A-3
B, A B, A, U B, A, U
  • 2005: PDF/A-1 er baseret på PDF 1.4 og understøtter følgende funktioner:
    • A – adgang – supplerende dokumentkrav (koder)
    • B – grundlæggende – grundlæggende kompatibilitetsniveau

ISO 19005-1:2005 (Cor 1: 2007, Cor 2: 2011).

• 2011: PDF/A-2 er baseret på PDF 1.7 og understøtter yderligere funktioner:
    • U - Unicode
    • JPEG2000-komprimering
    • gennemsigtighed
    • PDF/A vedhæftede filer
    • digitale signaturer

ISO 19005-2:2011.

• 2012: PDF/A-3 understøtter flere funktioner:
    • vedhæftede filer i alle formater

ISO 19005-3:2012.