Hvis programmet ikke kan genkende visse tegn

ABBYY FineReader 14 bruger data om dokumentsproget når det genkender tekst. Programmet kan imuligvis kke genkende visse tegn i dokumenter med ualmindelige elementer (f. eks. kodenumre), fordi dokumentsproget muligvis ikke indeholder disse tegn. For at genkende sådanne dokumenter kan du oprette et brugerdefineret sprog, der har alle de nødvendige tegn. Du kan også oprette grupper med adskillige OCR-sprog og bruge disse grupper ved genkendelse af dokumenter.

Hvordan man opretter et brugersprog

1. Åbn Indstillinger dialogboksen (klik på Redskaber > Indstillinger... for at åbne denne dialogboks), klik på Sprog fanen.
  2. Klik på Ny... knappen.
  3. I dialogboksen, der åbnes, skal du vælge Oprette et nyt sprog baseret på et eksisterende valgmuligheden, vælge sproget, som du ønsker at bruge som fundament for det nye sprog, og klikke på OK.
  4. . Sprogegenskaber Dialogboksen vil åbne. I denne dialogboks:
    1. Indtast et navn for dit nye sprog.
    2. Sproget du valgte i Nyt sprog eller gruppe dialogboksen vises i Kildenavn rullelisten. Du kan vælge et andet sprog fra denne rulleliste.
    3. . Alfabet indeholder alfabetet for grundsproget. Hvis du ønsker at redigere alfabetet, klik på knappen.
    4. . Ordbog valgmulighederne indeholder flere indstillinger for ordbogen, der vil blive brugt af programmet ved genkendelse af tekst og ved kontrol af resultatet:
      • Ingen
        Sproget vil ikke have en ordbog.
      • Indbygget ordbog
        Programmets indbyggede ordbog vil blive brugt.
      • Brugerordbog
        Klik på Redigér... knappen for at angive ordbogstermer eller importere en eksisterende brugerdefineret ordbog eller en tekstfil med Windows-1252 kodning (termer skal være adskilt af mellemrum eller andre tegn, der ikke er i alfabetet).
        Ord fra brugerordbogen vil ikke blive markeret som stavet forkert, når stavningen af den genkendte tekst kontrolleres. De kan være skrevet helt med små bogstaver eller helt med store bogstaver, eller kan begynde med et stort bogstav.
Ord i ordbogen Ord der ikke betragtes som en stavefejl under en stavekontrol
abc abc, Abc, ABC
Abc abc, Abc, ABC
ABC abc, Abc, ABC
Abc aBc, abc, Abc, ABC
  • Almindeligt udtryk giver dig mulighed for at oprette en brugerdefineret ordbog med almindelige udtryk.
    Se også: Almindelige udtryk.
  1. Sprog kan have flere yderligere egenskaber. For at ændre disse egenskaber, klik på Avanceret... knappen for at åbne Avancerede egenskaber for sprog dialogboksen, hvor du kan specificere:
    • Tegn der kan starte eller ende et ord
    • Tegn, der ikke er bogstaver, der står adskilt fra ord
    • Tegn der kan forekomme inde i ord, men skal ignoreres
    • Tegn, der ikke må findes i tekster, der er genkendt med denne ordbog (forbudte tegn)
    • Tekst kan indeholde arabertal, romertal og forkortelser valgmuligheden
  2. Du kan nu vælge det nyligt oprettede sprog, når det vælges OCR-sprog.
    For mere om OCR-sprog, se OCR-sprog.

Som standard gemmes brugersprog i OCR-projektets mappe. Du kan også gemme alle brugermønstre og sprog som en enkelt fil. For at gøre detteskal du åbne Indstillinger dialogboksen (klik påRedskaber > Indstillinger... for at åbne denne dialogboks), klik på OCR fanen, og klik derefter på Gem Mønstre og Sprog... knappen.

Oprettelse af en sproggruppe

Hvis du regelmæssigt vil bruge en særlig sprogkombination, vil du måske ønske at gruppere sprogene sammen for nemheds skyld.

1. Åbn Indstillinger dialogboksen (klik på Redskaber > Indstillinger... for at åbne denne dialogboks), og klik på Sprog fanen.
  2. Klik på Ny... knappen.
  3. I Nyt sprog eller gruppe dialogboksen, vælg Opret en ny sproggruppe valgmuligheden, og klik på OK.
  4. . Egenskaber for sproggruppe Dialogboksen vil åbne. I denne dialogboks angives et navn for sproggruppen, og sprogene du ønsker at inkludere i gruppen vælges.
    Hvis du ved, at din tekst ikke må indeholde visse tegn, vil du måske udtrykkeligt specificere disse såkaldte ikke-tilladte tegn. At gøre dette kan forbedre hastigheden og nøjagtigheden af OCR. For at specificere disse tegn, klik på Avanceret... knappen i Egenskaber for sproggruppe dialogboksen og indtast de forbudte tegn i Tegn, der ikke er tilladte feltet.
  5. Klik OK.

Den nye gruppe vil blive vist i rullelisten over sprog på den primære værktøjslinje.

Som standard gemmes brugersproggrupper i OCR-projektets mappe. Du kan også gemme alle brugermønstre og sprog som en enkelt fil. For at gøre detteskal du åbne Indstillinger dialogboksen (klik på Redskaber > Indstillinger... for at åbne denne dialogboks), klik på OCR fanen, og klik derefter på Gem Mønstre og Sprog... knappen.

Tip. Du kan bruge rullelisten over sprog på den primære værktøjslinje til at vælge en sproggruppe.

1. Vælg Flere sprog... fra rullelisten over sprog på den primære værktøjslinje.
  2. I Sprogredigering dialogboksen, vælg Angiv OCR-sprog manuelt indstillingen.
  3. Vælg de ønskede sprog, og klik på OK.