Gemme billeder

Download

ABBYY FineReader giver dig mulighed for at gemme både genkendt tekst og sidebilleder, herunder scanninger.

Sådan gemmes et eller flere billeder:

1. I SIDER ruden vælges de sider, du gerne vil gemme.
  2. Klik Fil > Gem som > Sidebilleder....
  3. I den dialogboks der åbnes, skal du vælge drevet og mappen, hvor filen skal gemmes.
  4. Vælg et billedformat du vil gemme billedet i.
    Hvis du vil gemme flere sider i en fil, skal du vælge TIF-formatet og vælge Opret en enkelt fil til alle sider.
    For yderligere oplysninger se Understøttede billedformater.
  5. Angiv et filnavn og klik på Gem.

Tip. Når du gemmer i TIFF, kan du vælge billedformatet og komprimeringsmetoden. Med billedkomprimering reduceres filens størrelse. Metoder, der bruges til billedkomprimering, varierer alt efter komprimeringshastighed og datatab. To faktorer definerer valget af komprimeringsmetode: den resulterende billedkvalitet og filstørrelsen.

ABBYY FineReader tilbyder følgende komprimeringsmetoder:

• ZIP Det forekommer ikke noget datatab. Denne komprimeringsalgoritme bruges til billeder, der indeholder store dele med én farve. Metoden kan f.eks. anvendes til skærmbilleder og sort/hvide billeder.
  • JPEG Denne komprimeringsalgoritme bruges til grå billeder og farvebilleder, som f.eks. fotos. Metoden anvendes til komprimering med stor tæthed, men fører til datatab og dårligere billedkvalitet (uskarpe konturer og dårlig farvepalette).
  • CCITT Group 4 Det forekommer ikke noget datatab. Denne komprimeringsalgoritme bruges normalt til sort-hvide billeder, der er oprettet i grafiske programmer eller til scannede billeder. CCITT Group 4 er en almindeligt anvendt komprimeringsmetode der er egnet til praktisk talt alle billeder.
  • Packbits Det forekommer ikke noget datatab. Denne komprimeringsalgoritme bruges til sort-hvide scanninger.
  • LZW Det forekommer ikke noget datatab. Denne komprimeringsalgoritme bruges til grafisk design og gråtonebilleder.

Når du gemmer til kun PDF-billede, bruger programmet de parametre, du har angivet på Format indstillinger > PDF fanen i Indstillinger dialogboksen (klik på Redskaber > Indstillinger... for at åbne denne dialogboks).