Tekstgenkendelse

Download

Genkendelse i baggrunden er en proces, der tilføjer et midlertidigt tekstlag til et dokument, så du kan markere, kopier og søge dets tekst. Du kan gøre disse funktioner tilgængelige for andre brugere ved at tilføje et permanent tekstlag til PDF-dokumenter. Dokumenter med tekstlag er næsten umulige at skelne fra deres originaler. Du kan også erstatte et eksisterende tekstlag i et søgbart PDF-dokument.

1. På hovedværktøjslinjenklik på pilen ved siden af knappen og vælg Genkend Dokument... fra rullelisten. Alternativt, klik på Fil > Anerkend Dokument > Genkend Dokument... eller tryk på Ctrl+Shift+R.
  2. I dialogboksen der åbnes, skal du angive de relevante OCR-sprog. Se også: Dokumentfunktioner som bør overvejes før OCR.
  3. For at forbedre kvaliteten af OCR, skal du aktiver billedbehandling. Billedbehandling kan ændre udseendet af dit dokument.
    • Korrekt sideorientering - Programmet vil finde tekstretningen og rette den, hvis det er nødvendigt.
    • Ret op på billeder og korrigér billedopløsning - Programmet vil registrere og rette alle forvrængninger, vælge den passende billedopløsning og foretage nogle andre ændringer for at forbedre billederne.
  4. Klik på Genkend knappen.
  5. Resultatet vil være, at outputdokumentet indeholder et søgbart tekstlag.

Du kan også tilføje et tekstlag, når du tilføjer sider i et PDF-dokument fra en fil eller ved scanning af papirdokumenter. For at gøre dette, skal du vælge Genkend tekst på billeder indstillingen i Indstillinger for Billedbehandling dialogboksen (klik på > > Indstillinger for Billedbehandling for at åbne denne dialogboks), og angive sprogene i dokumentet. Se også: Arbejde med sider.

Hvis du vil kontrollere genkendt tekst, oplære programmet til at genkende ikke-standard skrifttyper og tegn eller bruge andre avancerede funktioner i ABBYY FineReader, skal du klikke på pilen ud for knappen og derefter klikke på Genkend og Verificér i OCR Editor. Alternativt, klik på Fil > Anerkend Dokument > Genkend og Verificér i OCR Editor. Se også: Sådan sendes PDF-dokumenter til OCR Editoren.