Tegning af figurer

Download

PDF-redigeringsprogrammet giver dig mulighed for at tegne adskillige markeringer på en side i et PDF-dokument. Du kan også tilføje kommentarer til de forskellige former, som du har tegnet.

1. På værktøjslinjen PDF-værktøjer skal du klikke på.
  2. Vælg det ønskede tegneredskab fra rullemenuen.
    • Blæk
      Tegner en streg, når du holder venstre musetast nede, så du kan tegne en figur.
    • Linje
      Tegner en lige linje. Hvis du ønsker at tegne en lodret, vandret eller diagonal (skrå i en vinkel på 45°) linje, skal du holde Shift tasten ned.
    • Pil
      Tegner en pil. Hvis du ønsker at tegne en lodret, vandret eller diagonal (skrå i en vinkel på 45°) linje, skal du holde Shift tasten ned.
    • Rektangel
      Tegner et rektangel. Hvis du ønsker at tegne en firkant, skal du holde Shift tasten ned.
    • Oval
      Tegner en oval. Hvis du ønsker at tegne en cirkel, skal du holde Shift tasten ned.
    • Polygon
      Tegner et polygon. Klik hvor du vil placere det første hjørne af polygonen. For at færdiggøre polygonen, skal du klikke på det første hjørne.
    • Sky
      Tegner en sky. Klik hvor du vil placere det første punkt af skyen. For at færdiggøre skyen, skal du klikke på det første punkt.
    • Polylinje
      Tegner en zigzaglinje. Klik på siden for at starte med at tegne, klik igen, når du ønsker at tegne det næste segment, og dobbeltklik der hvor du ønsker, at zigzaglinjen skal ende.
    • Tekstboks
      Tegner en rektangel med en indlejret tekstanmærkning. For flere oplysninger kan du se Tilføjelse af en tekstblokanmærkning til et PDF-dokument.
  3. Når du er færdig med at tegne figuren, skal du dobbeltklikke på den, hvis du vil skrive en kommentar.
    Hvis du bruger Blæk værktøjet, skal du deaktivere tegneværktøjerne, før du kan skrive en kommentar.

For at tegne et sæt af figurer ved hjælp af Blæk værktøjet og tilføje en kommentar til hele sættet:
    • Hold Shift tasten nede og tegn figuren. Du kan slippe museknappen, men slip først Shift tasten når du er færdig med tegningen.
    • Deaktiver tegneværktøjerne, dobbeltklik på en af figurerne i sættet og skriv din kommentar.
  4. Tegneværktøjerne har flere indstillinger, du kan ændre.

For at ændre disse indstillinger:
    • Højreklik på en figur du har tegnet på siden og brug kommandoerne på dens genvejsmenu.
    • Angiv de ønskede indstillinger på PDF-værktøjer værktøjslinjen før tegning af en figur.

For flere oplysninger om at bruge og redigere kommentarer, se Samarbejde på PDF-dokumenter.