Typer af PDF-dokumenter

Download

Funktionerne i et PDF-dokument afhænger af det program, det blev oprettet med. Nogle PDF-dokumenter er søgbare og har tekst du kan kopiere, mens dette i andre dokumenter kun kun være muligt, når du åbner dem i særlige programmer som ABBYY FineReader. Der er tre typer PDF-dokumenter.

Kun Billed-PDF-dokument

Kun Billede-PDF-dokumenter oprettes fra scanninger af trykte dokumenter. De indeholder kun billeder af sider og har ikke et tekstlag. Kun billede-PDF-filer er ikke søgbare, og teksten de indeholder kan ikke ændres eller markeres i programmer til visning af PDF-filer.

ABBYY FineReader PDF 15 bruger en speciel baggrunds OCR-proces, der opretter et midlertidigt tekstlag i kun-billede-dokumenter, hvilket gør det muligt at søge og kopiere deres tekst og endda rediger sidebilleder. Desuden kan du i ABBYY FineReader PDF 15 gemme dette tekstlag i dokumentet, således at teksten i dokumentet kan søges og kopieres ind i andre programmer. Se også: PDF-indstillinger.

Søgbare PDF-dokumenter

Søgbare PDF-dokumenter består af billeder af sider med et usynligt tekstlag placeret nedenunder. Dokumenter af denne type er normalt lavet ved at scanne et papirdokument, genkende det, og gemme den genkendte tekst i et tekstlag.

Når du åbner et PDF-dokument i ABBYY FineReader, vil det analysere dokumentet for at afgøre, om det indeholder et brugbart tekstlag. Se også: OCR-indstillinger. Hvis et tekstlag findes, kan teksten i dokumentet søges og kopieres i ethvert PDF-program. I modsætning til mange andre PDF-programmer lader ABBYY FineReader dig også redigere teksten i søgbare PDF-dokumenter.

I ABBYY FineReader kan søgbare PDF-dokumenter være lavet ved at:

1. Tilføje et tekstlag til et kun billed-PDF-dokument
  2. Konvertere PDF-dokumenter og billedfiler til det søgbare PDF-format. For at gøre dette, skal du aktivere Tekst under side billede indstillingen i Søgbare PDF-indstillinger gruppen af indstillinger i PDF-formatindstillingerne. Se også: PDF-indstillinger.

PDF-dokumenter der blev oprettet i andre programmer

Søgbare PDF-dokumenter kan oprettes ud fra dokumenter i forskellige redigerbare formater (såsom DOCX). Dokumenter af denne type indeholder et tekstlag og billeder, men ikke sidebilleder. Disse dokumenter er søgbare, og deres tekst og billeder kan kopieres og redigeres, forudsat at disse handlinger ikke kræver indtastning af en adgangskode, eller at brugeren kender adgangskoden.

PDF-dokumenter af denne type kan oprettes ved at:

1. Åbne et redigerbart dokument i det program hvor det blev oprettet og gemme det som PDF.
  2. Konvertere en anden type PDF-dokument eller et dokument i et andet format til denne type PDF ved hjælp af ABBYY FineReader (i PDF-formatindstillinger, aktiverers Kun tekst og billeder indstillingen i Søgbare PDF-indstillinger gruppen af indstillinger). Se også: PDF-indstillinger.

Det resulterende dokument vil være nemmere at redigere end andre typer PDF-dokumenter, men kan udseendemæssigt være forskelligt fra det oprindelige.