Scanning til billedfiler

Download

Opgaven Scan til billedfil i vinduet Ny opgave lader dig oprette dokumenter der kun indeholder billeder, fra billeder fra en scanner eller et digitalt kamera.

1. Vælg fanen Scan og klik på Scan til billedfil opgaven.
  2. Vælg en enhed og specificer scanningsindstillinger.
  3. Klik på Forhåndsvisning knappen eller klik hvor som helst inde på billedområdet.
  4. Gennemgå billedet. Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten af billedet, kan du ændre scanningsindstillingerne og klikke på Forhåndsvisning knappen igen.
  5. Angiv konverteringsindstillinger. Disse indstillinger bestemmer udseendet og egenskaberne af det endelige dokument.
    1. Vælg billedformat
      Brug denne indstilling til at vælge det ønskede billedfilformat.
    2. Komprimering
      Hvis du valgte TIFF-formatet, vil du være i stand til at komprimere scannede billeder. Billedkomprimering reducerer filstørrelsen.
      Brug af andre komprimeringsmetoder resulterer i forskellige datakompressionshastigheder og kan resultere i tab af data (tab af billedkvalitet). Der er to faktorer, du bør overveje, når du vælger en komprimeringsmetode: kvaliteten af billederne i output-filen og dens størrelse.
      Med ABBYY FineReader kan du bruge følgende komprimeringsmetoder:
      • PACKBITS
        Forårsager ikke tab af data og er velegnet til komprimering af sort-hvid scanninger.
      • JPEG (JFIF format)
        Denne metode anvendes til at komprimere gråtoner og farvebilleder, såsom fotografier. Det komprimerer billeder betydeligt, men på bekostning af en vist tab af data. Dette fører til reduceret billedkvalitet (sløring og tab af farvemætning).
      • ZIP
        Forårsager ikke tab af data og fungerer bedst på billeder, der indeholder store ensfarvede områder, såsom skærmbilleder og sort-hvide billeder.
      • LZW
        Forårsager ikke tab af data og fungerer bedst på billeder med vektorgrafik og gråtonebilleder.
    3. Indstillinger for billedforbehandling...
      Specificer indstillingerne for forbehandling af billede, såsom registrering af sideorientering og automatiske forbehandlingsindstillinger. Disse indstillinger kan signifikant forbedre kildebilleder, hvilket resulterer i bedre OCR præcision.
      Se også: Indstillinger for billedbehandling.
  6. Klik Scan til <format>.
  7. Der vil blive vist en dialogboks, som viser statuslinje og tips.
  8. Efter at siden er blevet scannet, vil en dialogboks spørge dig om, hvad du vil gøre som det næste.
    Klik Scan Igenfor at scanne flere sider med de aktuelle indstillinger eller klik Afslut Scanning for at lukke dialogboksen.
  9. Angiv den mappe, hvor du ønsker at gemme din output-fil.

Når opgaven er afsluttet, vil output-filer i det angivne format blive oprettet i den mappe, som du specificerede. Alle dokumentets sider vil også blive åbnet i OCR-Editoren.