Een PDF-document maken met behulp van een Word-document

Download

Zo maakt u een PDF-document van een Word-document

Handel als volgt om een PDF-document te maken en op te slaan:

1. Maak of open een geschikt Word-document in Microsoft Word.
  2. In de werkbalk ABBYY FineReader PDF klikt u op Maak PDF.
  3. In het dialoogvenster dat verschijnt:
    1. Geef een naam en map op voor het uitvoer-PDF-document.
    2. Selecteer Document openen als u het uitvoer-PDF-document wilt openen in een PDF-viewer.
    3. Klik op Opslaan.

Klik zo nodig op Voorkeuren in de werkbalk ABBYY FineReader PDF en geef de instellingen voor PDF maken op.

Hiermee wordt uw huidige Word-document opgeslagen als PDF-document met de opgegeven instellingen.

Zo maakt u een PDF document uit een Word-document en verzendt u dit via e-mail

Handel als volgt om een PDF-document te maken en te verzenden via e-mail:

1. Maak of open een geschikt Word-document in Microsoft Word.
  2. Klik in de werkbalk ABBYY FineReader PDF op PDF maken en verzenden via e-mail.

Dit voegt het PDF-document toe als bijlage bij een nieuwe lege e-mail.

U kunt zo nodig een bereik van pagina's opgeven die moeten worden gebruikt om het PDF-document te maken. Klik hiervoor op Voorkeuren in de werkbalk ABBYY FineReader PDF en selecteer Vragen om specifieke pagina's in het dialoogvenster dat verschijnt. Als deze optie actief is, verschijnt er elke keer als u een nieuw pdf-document maakt een dialoogvenster voor paginaselectie. U kunt ook andere instellingen voor PDF -makenopgeven.

Instellingen voor PDF maken voor Word-documenten

Dit dialoogvenster bevat de volgende groepen met instellingen:

• Maak PDF/A
    Selecteer deze optie om een document te maken dat compatibel is met PDF/A. Selecteer het vereiste type PDF/A in het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant.
  • Maak PDF/UA
    Selecteer deze optie om een document te maken dat compatibel is met PDF/UA. Het uiterlijk van zo'n document kan verschillen van het originele document.
  • Wachtwoordbeveiligde documenten
    Selecteer deze optie als u wachtwoorden moet instellen om uw PDF- documenten te beveiligen tegen onbevoegd weergeven, afdrukken en bewerken. Klik vervolgens op Instellingen... en geef de juiste beveiligingsparameters op in het dialoogvenster dat verschijnt.
  • PDF-codes maken
    Bij het maken van een PDF-document worden automatisch ook PDF-tags gecreëerd.
    Naast tekst en afbeeldingen kunnen PDF-bestanden ook informatie bevatten over de structuur van het document: logische structuur, illustraties en tabellen. Deze informatie wordt opgeslagen in de vorm van PDF-tags, zodat het PDF-document comfortabel kan worden weergegeven op schermen van verschillende grootte, bijv. ook op apparatuur met kleine beeldschermen.
  • Bladwijzers van koppen maken
    Bij het maken van een PDF-document wordt ook een inhoudsopgave gemaakt, gebaseerd op de structuur van het document.
  • Toepassen op pagina's
    Bij het maken van een PDF-document worden de opgegeven pagina's gebruikt.
    • Alles
      Als deze optie wordt geselecteerd, worden alle pagina's gebruikt voor het maken van het PDF-document.
    • Vragen om specifieke pagina's
      Altijd als u een nieuw PDF-document maakt, verschijnt een dialoogvenster voor paginaselectie.