Werken in groepen met OCR-projecten

Download

ABBYY FineReader biedt mogelijkheden om samen met andere gebruikers in een netwerk aan documenten te werken. Meerdere gebruikers kunnen gebruikerstalen en woordenboeken van deze talen met elkaar delen.

U stelt gebruikerswoordenboeken en talen als volgt beschikbaar voor meerdere gebruikers:

1. Maak of open een OCR-project en selecteer de gewenste scan- en OCR-opties voor het project.
  2. Specificeer een map waarin de gebruikerswoordenboeken worden opgeslagen. Deze map moet toegankelijk zijn voor alle gebruikers.
    Standaard worden gebruikerswoordenboeken opgeslagen in %Userprofile%\AppData\Roaming\ABBYY\FineReader\16\UserDictionaries.
    Zo geeft u een andere map op voor gebruikerswoordenboeken:
    1. Op het Gebieden en Tekst tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om het dialoogvenster te openen), klik op de Gebruikerswoordenboeken... knop.
    2. In het dialoogvenster dat nu wordt geopend, klikt u op de Bladeren... knop en specificeert u het pad naar uw map.
  3. Gebruikerspatronen en talen opslaan in een bestand (*.fbtx):
    1. Klik op het OCR tabblad in het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).
    2. Klik op Gebruikerspatronen en talen opslaan....
    3. In het Opties opslaan dialoogvenster, specificeert u de map waarin het bestand wordt opgeslagen. Deze map moet toegankelijk zijn voor alle gebruikers.
  4. Nu hebben andere gebruikers toegang tot de gebruikerstalen en woordenboeken. Daarvoor moeten ze het *.fbtx-bestand uit stap 3 laden en het pad van de map met de aangepaste woordenboeken uit stap 2 opgeven.
    De mappen waarin gebruikerswoordenboeken, -patronen en -talen zijn opgeslagen, zijn alleen toegankelijk voor gebruikers met lees- en schrijfrechten voor die mappen.

Voor een lijst met beschikbare gebruikerstalen en hun parameters, klikt u op het OCR tabblad in het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

Als een gebruikerstaal door diverse gebruikers wordt gebruikt, kunnen gebruikers woorden toevoegen aan of verwijderen uit het betreffende woordenboek, maar ze kunnen de eigenschappen van deze taal niet wijzigen.

Als een woordenboek wordt bewerkt door een gebruiker, kunnen andere gebruikers dit woordenboek wel gebruiken voor OCR en spellingcontrole, maar niet om woorden toe te voegen of te verwijderen.

Eventuele veranderingen die een gebruiker doorvoert in een gebruikerswoordenboek komen beschikbaar voor alle gebruikers die de map met het woordenboek hebben geselecteerd. De veranderingen zijn pas beschikbaar nadat gebruikers ABBYY FineReader opnieuw opstarten.