Vergelijkingsresultaten verbeteren

Download

ABBYY Documenten vergelijken bevat een aantal extra opties voor een meer accurate documentvergelijking. U kunt deze opties op een van de volgende manieren configureren:

• Klik op het Vergelijken tabblad van het meest rechtse deelvenster.
  • Klik op Vergelijken > Geavanceerd.

Vergelijken tabblad

Dit tabblad biedt de volgende instellingen:

• Verschillen in interpunctie zoeken
    Selecteer deze optie voor het herkennen van verschillen in leestekens en woordafbrekingen.
  • Verschillen van één letter zoeken
    Selecteer deze optie voor het herkennen van de verschillen in spelling.

Geavanceerde opties

De volgende geavanceerde opties zijn beschikbaar:

• PDF-herkenningsmodus
    Het selecteren van de juiste herkenningsmodus is van essentieel belang voor een accurate vergelijking van PDF-documenten.
    ABBYY Documenten vergelijken biedt drie PDF-herkenningsmodi:
    • Alleen tekst van PDF gebruiken
      Dit is de standaardmodus voor PDF-documenten met een tekstlaag. ABBYY Documenten vergelijken gebruikt de tekstlaag voor de vergelijking.
    • Automatisch kiezen tussen OCR en Tekst van PDF
      Wanneer deze modus is ingeschakeld, controleert ABBYY Documenten vergelijken de kwaliteit van de oorspronkelijke tekstlaag. Als het programma vaststelt dat de oorspronkelijke tekstlaag goed genoeg is, zal het de oorspronkelijke tekstlaag gebruiken. Anders zal het programma het document herkennen en de resulterende tekstlaag gebruiken.
    • OCR gebruiken
      In deze modus gebruikt het programma OCR om de tekst uit documenten te extraheren.
      Het duurt dan langer om de documenten te vergelijken, maar de vergelijkingsresultaten zijn wel betrouwbaarder.

Deze opties zijn bedoeld voor PDF-documenten met een tekstlaag en illustraties. Doorgaans worden dergelijke PDF-documenten gemaakt door bewerkbare documentbestanden te converteren naar PDF. Andere soorten PDF-documenten - zoals doorzoekbare PDF-documenten of PDF-bestanden met alleen afbeeldingen - vereisen geen aanvullende OCR-opties en worden altijd verwerkt in de OCR gebruiken modus.
  • Kop- en voetteksten automatisch zoeken
    Schakel deze optie uit als het document geen kop- of voetteksten bevat.
  • Geavanceerde opties herstellen
    Selecteer deze opdracht om de standaardinstellingen te herstellen.