Scannen naar Microsoft Word

Download

De Microsoft Word taak in het nieuwe taak- venster zorgt ervoor dat u Microsoft Word-documenten kunt maken van afbeeldingen die u van een scanner of digitale camera hebt verkregen

1. Open het nieuwe taak- venster,selecteer het Scannen tabblad en klik op de Microsoft Word taak.
  2. Selecteer een apparaat en specificeer de scanopties.
  3. Klik op de Voorbeeld knop of klik op een willekeurige plek binnen het afbeeldingsgebied.
  4. Controleer de afbeelding. Als u nog niet tevreden bent met de kwaliteit van de afbeelding wijzigt u de scaninstellingen en klikt u opnieuw op de Voorbeeld knop.
  5. Specificeer de conversie-instellingen. Deze instellingen bepalen het uiterlijk en de eigenschappen van het uitvoerdocument.
    1. Formattering behouden
      Kies de juiste instelling door rekening te houden met de manier waarop u het uitvoerbestand wilt gebruiken.
      • Exacte kopie
        Het uitvoerdocument ziet er bijna precies hetzelfde uit als het origineel, maar biedt beperkte bewerkingsopties.
      • Bewerkbare kopie
        De opmaak van het uitvoerdocument wijkt misschien enigszins af van het origineel, maar het document kan eenvoudig worden bewerkt.
      • Opgemaakte tekst
        De lettertypen, lettergrootten en paragraafindeling blijven behouden. De tekst wordt in één kolom geplaatst.
      • Ongecodeerde tekst
        Alleen de paragraafindeling blijft behouden. De tekst wordt in één kolom geplaatst en er wordt in het hele document één lettertype gebruikt.
    2. OCR-talen
      Selecteer de taal/talen van uw document. Zie ook: Herkenningstalen.
    3. Illustraties behouden
      Selecteer deze optie als u de illustraties in het uitvoerdocument wilt behouden.
    4. Kop- en voetregels en paginanummers behouden
      Selecteer deze optie om de kopteksten, voetteksten en paginanummers te behouden.
    5. Instellingen afbeeldingen voorbewerken...
      Specificeer de voorbewerkingsopties voor de afbeelding, zoals detectie van de paginastand en automatische voorbewerkingsopties. Met deze opties kunt u bronafbeeldingen aanzienlijk verbeteren, wat een grotere OCR-nauwkeurigheid tot gevolg heeft. Zie ook: Opties voor verwerken afbeeldingen.
    6. Meer opties...
      Hiermee opent u het DOC(X)/RTF/ODT- gedeelte Indelingsinstellingen tabblad van het Opties dialoogvenster, waarin u extra instellingen kunt specificeren (u kunt dit dialoogvenster ook openen door te klikken Opties... in het Gereedschappen menu).
  6. Klik op Scannen naar Word.
  7. Er wordt een dialoogvenster weergegeven met een voortgangsbalk en tips.
  8. Nadat de pagina is gescand, wordt een dialoogvenster weergegeven waarin u kunt aangeven wat u wilt doen.
    Klik op Opnieuw scannen om meer pagina's te scannen met de huidige instellingen of klik op Scannen afronden om het dialoogvenster te sluiten.
  9. Specificeer de map waarin u het Microsoft Word-document wilt opslaan.

Als de taak is voltooid, wordt het Microsoft Word-bestand in de map gemaakt die u heeft opgegeven. Alle documentpagina's worden ook geopend in de OCR-editor.