Documenten scannen en opslaan

Download

U kunt de taken op het Scannen tabblad van het nieuwe taak- venster gebruiken om digitale documenten in diverse indelingen te maken. U hebt een scanner of een digitale camera nodig om documentafbeeldingen te verkrijgen.

1. Selecteer het Scannen tabblad en klik op een taak:
    • OCR-editor opent scans in de OCR-editor.
    • PDF-document maakt PDF's van afbeeldingen die u via een scanner of digitale camera hebt verkregen.
    • Microsoft Word maakt Microsoft Word-documenten van afbeeldingen die u van een scanner of digitale camera hebt verkregen.
    • Microsoft Excel maakt Microsoft Excel-documenten van afbeeldingen die u van een scanner of digitale camera hebt verkregen.
    • Afbeeldingsbestanden maakt alleen-beeld-documenten van afbeeldingen die u van een scanner of digitale camera hebt verkregen.
    • Andere indelingen maakt documenten in populaire indelingen, zoals *.odt, *.pptx, *.epub , en *.html van afbeeldingen die u van een scanner of digitale camera hebt verkregen.
  2. Selecteer een apparaat en specificeer de scaninstellingen.
  3. Klik op de Voorbeeld knop of klik op een willekeurige plek binnen het afbeeldingsgebied.
  4. Controleer de afbeelding. Als u nog niet tevreden bent met de kwaliteit van de afbeelding wijzigt u de scaninstellingen en klikt u opnieuw op de Voorbeeld knop.
  5. Specificeer de instellingen die bij de geselecteerde indeling horen.
    Deze instellingen bepalen het uiterlijk en de eigenschappen van het uitvoerdocument.
  6. Klik op de Scannen naar <indeling> knop.
  7. Zodra het scannen start, wordt een dialoogvenster weergegeven met een voortgangsbalk en tips.
  8. Nadat de pagina is gescand, wordt een dialoogvenster weergegeven waarin u kunt aangeven wat u wilt doen.
    Klik op Opnieuw scannen om meer pagina's te scannen met de huidige instellingen of klik op Scannen afronden om het dialoogvenster te sluiten.
  9. Afhankelijk van de taak die u hebt geselecteerd bij stap 1, worden de gescande afbeeldingen:
    • Verwerkt en toegevoegd aan het OCR-project in de OCR-editor.
    • Verwerkt en geconverteerd naar PDF. Specificeer de map waarin u het resulterende document wilt opslaan. Het document blijft geopend in de OCR-editor.
    • Verwerkt en geconverteerd naar de geselecteerde indeling. Specificeer de map waarin u het resulterende document wilt opslaan. Het document blijft geopend in de OCR-editor.

Zie ook: :