OCR-indstillinger

Download

Det er vigtigt, at du vælger de rigtige OCR-indstillinger, hvis du vil have hurtige og præcise resultater. Når du beslutter, hvilke muligheder du vil bruge, bør du ikke kun overveje dit dokuments type og kompleksitet, men også hvordan du planlægger at bruge resultaterne.  De følgende indstillingsgrupper er tilgængelige:

Du kan ændre OCR-indstilling på Læs i dialogboksen Muligheder (Funktioner > Indstillinger…).

Vigtigt! ABBYY FineReader genkender automatisk alle sider, som du tilføjer til et FineReader-dokument. De aktuelt valgte valgmuligheder vil blive brugt til genkendelse. Du kan deaktivere automatisk analyse og OCR af nyligt tilføjede billeder på Scan/Åbn i dialogboksen Muligheder (Funktioner > Indstillinger…).

Bemærk: Hvis du ændrer OCR-indstillingerne, efter et dokument er blevet genkendt, skal du køre OCR-processen igen med de nye valg for at genkende dokumentet.

Læsetilstand

Der er to læsemåder i ABBYY FineReader 12:

• Grundig læsning

I denne tilstand analyserer og genkender ABBYY FineReader både simple dokumenter og dokumenter med komplekse layouts, også dem med fortrykt tekst på en farvet baggrund og dokumenter med komplekse tabeller (herunder tabeller med hvide gitterlinier og tabeller med farveceller).

Bemærk: Sammenlignet med tilstanden Hurtig tager tilstanden Grundig længere tid, men sikrer en bedre genkendelseskvalitet.

• Hurtig læsning

Denne tilstand er anbefalet til behandling af store dokumenter med simpelt layout og god billedkvalitet.

Opdag strukturelle elementer

Vælg de strukturelle elementer du ønsker at registrere: sidefod og sidehoved, fodnoter, indholdsfortegnelser og lister. De valgte elementer bliver interaktive, når dokumentet er gemt.

Træning

Genkendelse med træning bruges til at genkende følgende typer tekst:

• Tekst med dekorative elementer
  • Tekster med specielle symboler (f. eks. ualmindelige matematiske symboler)
  • Store mængder af tekst fra lav-kvalitet billeder (over 100 sider)

Indstillingen Læs med oplæring er deaktiveret som standard. Aktiver denne indstilling for at træne ABBYY FineReader når der genkendes tekst.

Du kan bruge de indbyggede eller brugerdefinerede mønstre for genkendelse. Vælg en af indstillingerne under Oplæring for at vælge, hvilke mønstre du vil bruge.

Brugermønstre og -sprog

Du kan gemme og indlæse brugermønstre og sprogindstillinger.

For yderligere oplysninger, se "Hvad er et FineReader-dokument?"

Skrifttyper

Her kan du vælge de skrifttyper, der skal bruges, når den genkendte tekst gemmes.

• Sådan vælges skrifttyper:
    1. Klik på knappen Skrifttyper….
    2. Vælg de ønskede skrifttyper og klik OK.

Stregkoder

Hvis dit dokument indeholder stregkoder, og du ønsker at de skal konverteres til strenge af bogstaver og tal i stedet for gemt som billeder, skal du vælge Se efter stregkoder. Denne funktion er som standard deaktiveret.