Genkendelse af dokumenter

Download

ABBYY FineReader bruger OCR-teknologier (Optical Character Recognition) til at konvertere dokumentbilleder til redigérbar tekst. Inden udførsel af OCR analyserer programmet strukturen i hele dokumentet og registrerer områder, der indeholder tekst, stregkoder, billeder og tabeller. OCR-kvalitet kan forbedres ved at vælge det korrekte dokumentsprog, læsetilstand og udskrivningstype forud for genkendelse.

Som standard genkendes ABBYY FineReader dokumenter automatisk. De nuværende programindstillinger bruges til automatisk genkendelse.

Tip: Du kan deaktivere automatisk analyse og OCR af nyligt tilføjede billeder på Scan/Åbn i dialogboksen Muligheder (Funktioner > Indstillinger…).

I nogle tilfælde kan OCR-processen startes manuelt. Hvis du f.eks. deaktiverede automatisk genkendelse, manuelt valgte områder i et billede eller ændre følgende indstillinger i dialogboksen Muligheder (Funktioner > Indstillinger…):

• genkendelsessproget i fanen Dokument
  • dokumentets udskrivningstype i fanen Dokument
  • farvetilstanden på fanen Dokument
  • genkendelsesindstillingerne på Læs
  • skrifttyperne til brug på Læs

Sådan startes OCR-processen manuelt:

• Klik på knappen Læs i den primære værktøjslinje eller
  • Klik på Læs dokument i menuen Dokument

Tip: For at genkende det valgte område eller den valgte side skal du bruge de relevante indstillinger i menuerne Side og Område eller bruge genvejsmenuen.