Sådan gemmer du tabeller

Download

ABBYY FineReader lader dig gemme tabeller i XLS, XLSX og CSV-formater.

XLS og XLSX

Sådan gemmes tekst i XLS eller XLSX:

• Klik på pilen ved siden af knappen Gemhovedværktøjslinjen og klik derefter på Gem som Microsoft Excel Workbook… eller Gem som Microsoft Excel 97-2003 Workbook… Hvis det format, du skal bruge, ikke er vist på listen, skal du klikke på Gem i andre formater… og vælg derefter det ønskede format i rullelisten Gem som type. Alternativt i menuen Filer skal du klikke på Gem dokument som og klik derefter på Microsoft Excel 97-2003-projektmappe.

Tip: Yderligere indstillinger for at gemme er tilgængelige i dialogboksen Muligheder: klik på Funktioner > Indstillinger…, klik på Gem-fanen, og klik derefter på fanen XLSX.

De følgende muligheder er tilgængelige:

Dokumentets layout

Vælg én af følgende indstillinger på rullelisten baseret på, hvordan du planlægger at bruge dokumentet:

1. Formateret tekst

Bevarer skrifttyper, skriftstørrelser og paragraffer, men bevarer ikke den nøjagtige placering af objekter og linjeafstand. Du får løbende venstrejusteret tekst (tekster trykt fra højre-mod-venstre vil blive højrestillet).

Bemærk: Enhver lodret tekst vises horisontalt, hvis denne mulighed er valgt.

1. Almindelig tekst

Beholder ikke tekstformatering.

Tekstindstillinger

• Ignorér tekst udenfor tabeller

Gemmer kun tabeller og ignorerer resten.

• Konvertér numeriske værdier til numre

Konverterer tal til formatet "Tal" i XLS-filen. Microsoft Excel udfører muligvis aritmetiske handlinger på celler i dette format.

• Behold sidehoveder og sidefødder

Beholder sidehoveder og sidefødder i outputdokumentet.

• Opret separate regneark for hver side (kun XLSX)

Vælg denne indstilling for at gemme sider fra kildedokumentet som separate regneark.

Billedindstillinger

Du kan gemme billedet i XLSX-dokumenter. Dokumenter, der indeholder mange billeder, er meget store. Vælg den ønskede indstilling fra rullemenuen i gruppen Billedindstillinger, for at reducere filens størrelse.

Tip:

• Hvis du vil angive en bredere vifte af billedkvalitetsparametre, skal du vælge Tilpasset… og ændre indstillingerne i dialogboksen Brugerdefinerede indstillinger.
  • Hvis du ikke vil gemme billederne i den genkendte tekst, skal du sørge for, at afkrydsningsfeltet Behold billeder (kun XLSX) ikke er markeret.

CSV

Sådan gemmes din tekst i CSV:

• I menuen Filer skal du klikke på Gem dokument som og klik derefter på CSV-dokument. Alternativt kan du klikke på pilen ved siden af knappen Gemhovedværktøjslinjen og derefter klikke på Gem som CSV. Hvis det format, du skal bruge, ikke er vist på listen, skal du klikke på Gem i andre formater… og derefter vælge det ønskede format på rullelisten Gem som type.

Tip: Yderligere indstillinger for at gemme er tilgængelige i dialogboksen Muligheder: vælg Funktioner> Indstillinger…, klik på Gem-fanen, og klik derefter på fanen CSV.

Indstillingerne på denne fane er inddelt i følgende kategorier:

Tekstindstillinger

• Ignorér tekst udenfor tabeller

Gemmer kun tabeller og ignorerer resten.

• Indsæt sideskiftstegn (#12) som sideskift

Gemmer originalens sideopstilling.

• Feltseparator

Vælger tegnet, der adskiller datakolonner i CSV-filen.

Kodning

ABBYY FineReader registrerer automatisk tegntabellen. Hvis du vil ændre tegntabellen skal du vælge den ønskede tegntabel på rullelisten under Kodning.