Sådan gemmer du i HTML

Download

Sådan gemmes din tekst i HTML:

• Klik på pilen ved siden af knappen Gemhovedværktøjslinjen, og klik derefter på Gem som HTML... Hvis det format, du skal bruge, ikke er vist på listen, skal du klikke på Gem i andre formater… og derefter vælge det ønskede format på rullelisten Gem som type. Du kan også klikke på Gem dokument som i menuen Filer og derefter klikke på HTML-dokument.

Tip: Yderligere indstillinger for at gemme er tilgængelige i dialogboksen Muligheder: vælg Funktioner> Indstillinger…, klik på Gem-fanen, og klik derefter på fanen HTML.

Indstillingerne på denne fane er inddelt i følgende kategorier:

Dokumentlayout

Vælg en af følgende indstillinger, alt efter hvordan du planlægger at bruge det elektroniske dokument:

• Fleksibel layout

Opretter et dokument, der beholder originalens formatering. Outputdokumentet kan nemt redigeres.

• Formateret tekst

Beholder skrifttyper, skriftstørrelser og afsnit, men beholder ikke de nøjagtige placeringer for objekter på siden eller mellemrum. Den endelige tekst venstrejusteres. (Tekst med højre til venstre højrejusteres).

Bemærk: Lodret tekst ændres til vandret tekst i denne tilstand.

• Almindelig tekst

Denne tilstand beholder ikke formatering.

Anvend CSS

Vælg denne indstilling for at gemme filen i HTML 4-format, der vedligeholder dokumentets layout ved hjælp af en typografitabel, der er integreret i HTML-filen.

Tekstindstillinger

• Behold linje skift

Bevarer den oprindelige linjeinddeling. Hvis denne indstilling ikke er aktiveret, vil genkendt tekst blive gemt som en enkelt linje i et HTML-dokument.

• Behold tekst og baggrunds farver

Beholder den oprindelige bogstavsfarve.

• Behold sidehoveder og sidefødder

Beholder sidehoveder og sidefødder i outputdokumentet.

Billedindstillinger

Dokumenter, der indeholder mange billeder, er meget store. Vælg den ønskede indstilling i rullemenuen for at reducere filens størrelse.

Tip:

• Klik på Tilpasset… for at ændre parametre for lagring af billedet. Vælg de ønskede parametre i dialogboksen Brugerdefinerede indstillinger, og klik på OK.
  • Hvis du ikke vil gemme billederne i den genkendte tekst, skal du sørge for, at afkrydsningsfeltet Behold billeder ikke er markeret.

Kodning

ABBYY FineReader registrerer automatisk tegntabellen. Hvis du vil ændre tegntabellen eller dens type, skal du vælge den ønskede tegntabel eller tegntabeltype på rullelisterne under Kodning.

Indstillinger for bog

Vælg indstillingen Generer en indholdsfortegnelse, og brug den til at opdele bogen i filer, hvis du konverterer en trykt bog til elektronisk form. ABBYY FineReader kan automatisk gemme bogkapitler i separate HTML-filer og genskabe links til dem i indholdsfortegnelsen. Du kan også opdele dokumentet i separate HTML-filer baseret på niveau 1 eller niveau 2 overskrifter.