Integratie met Microsoft PowerPoint

Download

Met Microsoft PowerPoint-integratie is het makkelijk om van een Microsoft PowerPoint-presentatie een PDF document te maken,direct vanuit PowerPoint.

Zo maakt u een PDF-document met een PowerPoint-presentatie

Handel als volgt om een PDF-document te maken en op te slaan:

1. Maak een open en geschikte presentatie in Microsoft PowerPoint.
  2. In de werkbalk ABBYY FineReader PDF klikt u op Maak PDF.
  3. In het dialoogvenster dat verschijnt doet u het volgende:
    1. Geef een naam en map op voor het uitvoer-PDF-document.
    2. Selecteer Document openen als u het uitvoer-PDF-document wilt openen in een PDF-viewer.
    3. Klik op Opslaan.

Geef zo nodig de nummers van de slides op die moeten worden gebruikt voor het maken van het PDF-bestand. Klik hiervoor op Voorkeuren in de werkbalk  ABBYY FineReader PDF en selecteer Vragen om specifieke dia's in het dialoogvenster dat verschijnt. Als deze optie actief is, verschijnt er elke keer als u een nieuw pdf-document maakt een dialoogvenster voor slide selectie. U kunt ook andere instellingen voor PDF -makenopgeven.

Dit slaat het uitvoer-PDF-document op in de opgegeven map en opent het in de mogelijk opgegeven PDF-viewer.

Instellingen voor PDF maken voor PowerPoint-presentaties

Dit dialoogvenster bevat de volgende groepen met instellingen:

• Aantekeningen spreker converteren
    Selecteer deze optie om de opmerkingen van de auteur op te slaan.
  • Inclusief verborgen dia's
    Selecteer deze optie om automatisch verborgen dia's op te slaan als u een PDF-document maakt.
  • Maak PDF/A
    Selecteer deze optie om een document te maken dat compatibel is met PDF/A. Selecteer het vereiste type PDF/A in het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant.
  • Maak PDF/UA
    Selecteer deze optie om een document te maken dat compatibel is met PDF/UA. Het uiterlijk van zo'n document kan verschillen van het originele document.
  • Wachtwoordbeveiligde documenten
    Selecteer deze optie als u wachtwoorden moet instellen om uw PDF- documenten te beveiligen tegen onbevoegd weergeven, afdrukken en bewerken. Klik vervolgens op Instellingen... en geef de juiste beveiligingsparameters op in het dialoogvenster dat verschijnt.
  • PDF-codes maken
    Bij het maken van een PDF-document worden automatisch ook PDF-tags gecreëerd.
    Naast tekst en afbeeldingen kunnen PDF-bestanden ook informatie bevatten over de structuur van het document: logische structuur, illustraties en tabellen. Deze informatie wordt opgeslagen in de vorm van PDF-tags, zodat het PDF-document comfortabel kan worden weergegeven op schermen van verschillende grootte, bijv. ook op apparatuur met kleine beeldschermen
  • Toepassen op de volgende dia's
    De opgegeven dia's worden gebruikt bij het maken van een PDF-document.
    • Alles
      Als deze optie wordt geselecteerd worden alle slides gebruikt om het PDF-document te maken.
    • Vragen om specifieke dia's
      Elke keer als u een nieuw PDF-document maakt, verschijnt een selectiedialoog voor pagina's.
      De optie Vragen om specifieke dia's is alleen beschikbaar als de optie Aantekeningen spreker converteren is gedeselecteerd.