Колективна робота з OCR-проектом у мережі

У програмі передбачено можливість для колективної роботи в мережі. Одні й ті самі мови користувача та підключені до них словники користувача можуть використовуватися одночасно декількома користувачами, що працюють із ABBYY FineReader.

Як зробити мови користувача та підключені до них словники загальнодоступними:

  1. Створіть або відкрийте OCR-проект і налаштуйте для нього параметри сканування та розпізнавання.
  2. Перш ніж створити мову користувача, вкажіть папку зберігання словників користувача. Це має бути папка, доступна всім користувачам у мережі.
    За замовчуванням файли словників користувача зберігаються в папці %Userprofile%\AppData\Roaming\ABBYY\FineReader\14.00\FineReaderShell\UserDictionaries.
    Як вказати папку зберігання словників користувача:
    1. На закладці Зони та текст діалогу Налаштування (меню Інструменти > Налаштування...) натисніть кнопку Словники користувача....
    2. У діалозі, що відкрився, натисніть кнопку Огляд... та вкажіть шлях до папки.
  3. Збережіть еталони та мови користувача у файл (*.fbt):
    1. Відкрийте закладку Розпізнавання діалогу Налаштування (меню Інструменти > Налаштування...).
    2. Натисніть кнопку Зберегти еталони та мови...
    3. У діалозі, що відкрився, вкажіть ім’я та шлях до папки зберігання файлу. Це має бути папка, доступна всім користувачам у мережі.
  4. Щоб декілька користувачів могли працювати зі створеними мовами користувача та підключеними до них словниками користувача, кожен користувач, створюючи новий OCR-проект, повинен завантажити файл еталонів і мов із раніше збереженого FBT-файлу та вказати шлях до папки зберігання словників користувача.
    Кожен користувач повинен мати права на читання та запис для папки, у якій зберігаються мови користувача та словники користувача.

Список доступних мов користувача та їхні параметри ви можете подивитися на закладці Розпізнавання у діалозі Налаштування (меню Інструменти > Налаштування...).

Під час спільного використання мови користувача доступні в режимі «читання», тобто ви не можете змінити параметри вже наявної мови користувача. При цьому ви можете редагувати словник мови користувача.

У момент редагування словника одним користувачем для інших користувачів цей словник доступний у режимі «читання», тобто словник використовується програмою для розпізнавання та перевірки, але додавати чи видаляти слова з нього не можна.

Зміни, внесені одним користувачем, стають доступними всім, хто працює з папкою, у якій зберігаються мови та словники користувача. Для того щоб зміни у словнику, зроблені іншим користувачем, набули чинності, перезапустіть програму ABBYY FineReader.

02.11.2018 16:20:06


Please leave your feedback about this article