Als u een groot aantal documenten met een vergelijkbare lay-out wilt verwerken

Download

Als u een groot aantal documenten met een identieke lay-out wilt verwerken (bijvoorbeeld formulieren of vragenlijsten), dan hoeft u de lay-out niet bij elke pagina opnieuw te analyseren. U kunt veel tijd besparen door slechts één document uit een verzameling soortgelijke documenten te analyseren en de gedetecteerde gebieden vervolgens in een sjabloon op te slaan. U kunt de gebiedsjabloon ook gebruiken voor de overige documenten uit deze verzameling.

U maakt als volgt een gebiedsjabloon:

1. Open een afbeelding en laat het programma de lay-out automatisch analyseren, of teken zelf de gebieden.
  2. In het menu Gebied klikt u op Gebiedsjabloon opslaan… Typ in het dialoogvenster een naam voor de gebiedsjabloon en klik op Opslaan.

Belangrijk! U kunt een gebiedsjabloon alleen gebruiken als u alle documenten in de verzameling met dezelfde resolutie hebt gescand.

U past een gebiedsjabloon als volgt toe:

1. Selecteer in het venster Pagina's de pagina's waarop u de gebiedsjabloon wilt toepassen.
  2. In het menu Gebied klikt u op Gebiedsjabloon laden…
  3. In het dialoogvenster Gebiedsjabloon openen selecteert u de gewenste gebiedsjabloon (bestanden met gebiedsjablonen hebben extensies *.blk).
  4. Bij Toepassen op selecteert u de optie Geselecteerde pagina's om de sjabloon op de geselecteerde pagina's toe te passen.

Opmerking: Selecteer Alle pagina's om de sjabloon toe te passen op alle pagina's in het huidige ABBYY FineReader-document.

1. Klik op de knop Openen.