Opties dialoogvenster

Download

In het dialoogvenster Opties kunt u documentverwerkingsopties selecteren en de weergave van het programma aanpassen.

Belangrijk! Om het dialoogvenster Opties te openen, klikt u op Extra > Opties…. U kunt dit dialoogvenster ook openen door te klikken op de moersleutelknop op de werkbalk, door met de rechtermuisknop te klikken op de werkbalk en vervolgens op Opties... te klikken of door op de knop Opties te klikken in de dialoogvensters voor opslaan en openen.

Het dialoogvenster Opties heeft zes tabbladen, waarbij elk tabblad specifieke instellingen bevat voor een bepaald functionaliteitsgebied van ABBYY FineReader.

Document

Op dit tabblad kunt u het volgende selecteren:

Op dit tabblad wordt ook het pad naar het huidige ABBYY FineReader-document weergegeven.

Scannen/Openen

Op dit tabblad kunt u de automatische verwerking van nieuw toegevoegde pagina's in- en uitschakelen. Als de automatische verwerking is ingeschakeld, kunt u algemene opties voor documentverwerking en voorbewerking van afbeeldingen instellen voor het scannen en openen van afbeeldingen:

• Pagina-afbeeldingen lezen

Als deze optie is ingeschakeld, herkent het programma automatisch de tekst.

• Pagina-afbeeldingen analyseren

Als deze optie is ingeschakeld, herkent het programma automatisch de gebieden en de typen.

• Pagina-afbeeldingen voorbewerken

Als deze optie is ingeschakeld, zal het programma automatisch pagina-afbeeldingen voorbewerken. U kunt opgeven welke hulpmiddelen worden gebruikt tijdens de voorbewerking.

Op dit tabblad kunt u ook het stuurprogramma van de scanner en de scaninterface selecteren.

Zie voor meer informatie "Opties voor het scannen en openen," "Werken met complex-script talen," en "Papieren documenten scannen."

Lezen

Op dit tabblad kunt u herkenningsopties selecteren:

• Grondig lezen of Snel lezen
  • Structurele elementen herkennen (laat u kiezen welke elementen moeten worden behouden bij het exporteren van de resultaten naar Microsoft Word)
  • Training (laat u gebruikerspatronen gebruiken bij het herkennen van teksten)
  • Gebruikerspatronen en talen
  • Lettertypen (laat u de lettertypen voor herkende teksten kiezen)
  • Barcodes opzoeken

Ga voor meer informatie naar "OCR-opties," "Als uw afgedrukte document niet-standaardlettertypen bevat."

Opslaan

Op dit tabblad kunt u de uitvoerindeling selecteren waarin u de herkende tekst wilt opslaan: Zie "OCR-resultaten opslaan voor meer informatie."

Beeld

Op dit tabblad kunt u het volgende doen:

• de weergave aanpassen van het venster Pagina's, kiezen tussen de weergave Miniaturen en Details
  • het venster Tekst aanpassen, waarin u onbetrouwbaar herkende tekens kunt laten markeren in een kleur naar keuze, niet-afdrukbare tekens kunt weergeven of verbergen en het lettertype kunt selecteren dat u voor niet-opgemaakte tekst wilt gebruiken.
  • de kleuren en breedte van kaders selecteren rondom de gebieden die worden weergegeven in het venster Afbeelding, de kleur selecteren voor het markeren van onbetrouwbare tekens, etc.

Zie "Als gebieden niet correct worden herkend voor meer informatie."

Geavanceerd

Op dit tabblad kunt u het volgende doen:

• verificatieopties selecteren voor onbetrouwbaar herkende tekens
  • opgeven of spaties vóór en achter interpunctietekens moeten worden gecorrigeerd
  • gebruikerswoordenboeken weergeven en bewerken;
  • opties voor het automatisch controleren en installeren van updates voor ABBYY FineReader instellen
  • de interfacetaal selecteren
  • opgeven of het vorige ABBYY FineReader-document moet worden geopend wanneer u het programma start
  • geef aan of u anonieme configuratiegegevens over ABBYY FineReader 14 naar ABBYY wilt versturen, zodat we de software kunnen verbeteren

Klik op Terugzetten op standaardwaarden... onder in het dialoogvenster als u de standaardinstellingen wilt herstellen.

Ga voor meer informatie naar "Wat is een FineReader-document?," "Teksten controleren in het tekstvenster," en "Als het programma niet alle tekens herkent."