Maak kennis met ABBYY FineReader 12

Download

ABBYY FineReader is een systeem voor optische tekenherkenning (OCR) dat wordt gebruikt voor de conversie van gescande documenten, PDF-documenten en afbeeldingbestanden (inclusief digitale foto’s) naar bewerkbare bestanden.

Voordelen van ABBYY FineReader 12

Snelle en betrouwbare herkenning

• De OCR-technologie in ABBYY FineReader herkent elk document snel en nauwkeurig, met behoud van de oorspronkelijke indeling.
  • Dankzij ABBYY's Adaptive Document Recognition Technology (ADRT®) kan ABBYY FineReader een document in zijn geheel analyseren en verwerken, in plaats van per pagina. Door deze aanpak wordt de structuur van het brondocument behouden, inclusief opmaak, hyperlinks, e-mailadressen, kop- en voetteksten, afbeelding- en tabelonderschriften, paginanummers en voetnoten.
  • ABBYY FineReader is grotendeels immuun voor tekortkomingen in de afdrukkwaliteit en kan teksten in vrijwel elk lettertype herkennen.
  • ABBYY FineReader herkent tekstfoto's die zijn gemaakt met een gewone camera of mobiele telefoon. Aanvullende voorbewerking van de afbeelding maakt de kwaliteit van uw foto's veel beter, waardoor de OCR nauwkeuriger wordt.
  • Voor een snellere verwerking maakt ABBYY FineReader efficiënt gebruik van multi-core processors en bevat het een speciale zwart-witmodus voor documenten waarvan de kleuren niet hoeven te worden behouden.

Ondersteunt de meeste talen*

• ABBYY FineReader herkent teksten in 190 talen, of in een combinatie van deze talen. Talen die worden ondersteund zijn onder meer Arabisch, Vietnamees, Koreaans, Chinees, Japans, Thais en Hebreeuws. ABBYY FineReader herkent automatisch de taal van een document.

Controle van OCR-resultaten

• ABBYY FineReader heeft een ingebouwde teksteditor waarmee u herkende teksten kunt vergelijken met de oorspronkelijke afbeeldingen en eventuele aanpassingen kunt doorvoeren.
  • Als u niet tevreden bent met de resultaten van de automatische verwerking, kunt u de gewenste afbeeldingsgebieden handmatig specificeren en het programma trainen om minder gangbare lettertypen te herkennen.

Intuïtieve gebruikersinterface

• Het programma wordt geleverd met een aantal vooringestelde geautomatiseerde taken voor de meest voorkomende OCR-taken. Daardoor kunt u met één muisklik scans, PDF's en afbeeldingbestanden converteren en omzetten naar bewerkbare documenten. Dankzij de integratie met Microsoft Office en Windows Explorer herkent u documenten direct in Microsoft Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel of door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken.
  • Het programma ondersteunt de gebruikelijke Windows-sneltoetsen en aanraakgebaren, bijvoorbeeld om te scrollen en te zoomen.

Snel kopiëren

• U kunt herkende fragmenten eenvoudig kopiëren en plakken in andere toepassingen. Pagina-afbeeldingen worden direct geopend en zijn nog voordat het hele document is herkend beschikbaar om weer te geven, te selecteren en te kopiëren.

Digitale foto's herkennen

• U kunt met uw digitale camera een foto maken van een document en ABBYY FineReader 12 herkent de tekst alsof het een gewone scan is.

PDF-archivering

• ABBYY FineReader kan uw papieren documenten of gescande PDF's converteren naar doorzoekbare PDF- en PDF/A-documenten.
  • MRC-compressie kan worden gebruikt om de omvang van PDF-bestanden te verkleinen, zonder dat dit ten koste gaat van de visuele kwaliteit.

Ondersteunt meerdere opslagindelingen en cloudopslagdiensten

• ABBYY FineReader 12 kan herkende teksten opslaan als Microsoft Office-bestanden (Word, Excel en PowerPoint), in doorzoekbare PDF/A- en PDF-bestanden voor langdurige opslag en in populaire indelingen voor e-books.
  • U kunt de resultaten lokaal of bij cloudopslagdiensten (Google Drive, Dropbox en SkyDrive) opslaan, zodat u ze overal ter wereld binnen handbereik hebt. ABBYY FineReader 12 kan documenten ook rechtstreeks exporteren naar Microsoft SharePoint Online en Microsoft Office 365.

Inclusief twee bonusprogramma's — ABBYY Business Card Reader en ABBYY Screenshot Reader

• ABBYY Business Card Reader (alleen met ABBYY FineReader 12 Corporate) is een handig hulpprogramma voor het vastleggen van gegevens van visitekaartjes. U kunt de informatie direct bewaren in Microsoft® Outlook®, Salesforce en andere software voor contactbeheer.
  • ABBYY Screenshot Reader is een eenvoudig te gebruiken programma waarmee u screenshots maakt van volledige vensters of geselecteerde gebieden om de tekst erin te herkennen.

Gratis technische ondersteuning voor geregistreerde gebruikers

* Het aantal ondersteunde talen is afhankelijk van de versie van het product.