Als een barcode niet wordt herkend

Barcodegebieden markeren de barcodes in a document. Als uw document een barcode bevat waarvan u wilt dat die wordt weergegeven in de vorm van een reeks letters en cijfers in plaats als een illustratie, dan selecteert u de betreffende barcode en wijzigt u het gebiedstype in Barcode.

Opmerking: Barcodeherkenning is standaard uitgeschakeld. Om barcodeherkenning in te schakelen, selecteert u Extra > Opties…, klikt u op het tabblad Lezen en selecteert u de optie Barcodes zoeken.

Ga als volgt te werk om een barcodegebied te tekenen en te herkennen:

1. Houd Ctrl+Shift+Alt ingedrukt en gebruik de muis om een barcode te selecteren in het venster Afbeelding of het venster In-/uitzoomen.
  2. Voer het OCR-proces uit.

Ondersteunde barcodetypen:

• Code 3 van 9
  • Check Code 3 van 9
  • Code 3 van 9 zonder asterisk
  • Afsluitingsstreep
  • Code 93
  • Code 128
  • EAN 8
  • EAN 13
  • IATA 2 van 5
  • Interleaved 2 van 5
  • Check Interleaved 2 van 5
  • Matrix 2 van 5
  • PostNet
  • Industrial 2 van 5
  • UCC-128
  • UPC-A
  • UPC-E
  • PDF417
  • Aztec-code
  • Data Matrix
  • QR-code
  • Patch-code

Opmerking: Standaard staat het barcodetype op Automatische opsporing, wat inhoudt dat barcodetypen automatisch worden herkend. Niet alle barcodetypen kunnen echter automatisch worden herkend. Soms moet u het gewenste type handmatig selecteren in het deelvenster Gebiedseigenschappen .

ABBYY FineReader kan de volgende barcodetypen automatisch herkennen: Code 3 van 9, Code 93, Code 128, EAN 8, EAN 13, Postnet, UCC-128, UPC-E, PDF417, UPC-A en QR-code.

1/14/2020 5:26:20 PM